Solid Standard

Sangerinden Debbie Sledge på scenen på The Standard. Foto: Torben Christensen Fold sammen
Læs mere

Jazzklubben The Standard, som åbnede for tre år siden med pianisten Niels Lan Doky som musikchef, har bibeholdt sin eksklusive linje og har nu udvidet aktiviteterne med et pladeselskab. Ikke overraskende er det idéen at udsende live-optagelser fra stedet, og helt i tidens stil og ånd sker det på vinyl. Første udgivelse er med den amerikanske sangerinde Debbie Sledge, som nu i flere og længere perioder har optrådt på klubben og dermed leveret rigeligt af materiale at plukke af til albummet.

Debbie Sledge har netop afrundet et tre-ugers gæstespil på The Standard. Og der er ingen tvivl om, at det tilbagevendende og langvarige samspil med Niels Lan Doky kontinuerligt er blevet forædlet. Men selv om albummets indhold ikke helt lever op til live-situationen, eksempelvis får man ikke Debbie Sledges charmerende scenefremtoning eller hendes mesterlige version af Michel Legrands »You Must Believe in Spring«, så er der bestemt tale om et høreværdigt produkt.

Der lægges solidt ud med soul-jazz-klassikeren »Compared To What«, hvor Niels Lan Doky leverer et højkomprimeret og forrygende tangentspil, hvorved han lige markerer, at han har et nok så betragteligt ansvar for udgivelsens kvalitative standard.

Det skader bestemt heller ikke, at det rytmiske fundament udgøres af bassisten Graig Earle og trommeslagen Niclas Bardeleben, ligesom vokalsolisten får fastslået, at hun er en autoritativ og personlig kunstner – såvel i ovennævnte værk som i Gershwins »Summertime« og Niels Lan Dokys fine ballade »Tender Lies«. Og mens der er en rigtig god og funky energi i James Browns »There Was A Time«, kan sangerindens egen ordløse »My Theme« godt have en tendens til at løbe lidt ud i sandet.

Endelig forholder det sig sådan,at Debbie Sledge – sammen med sine tre søstre – har en fortid i vokalgruppen Sister Sledge, som tilbage i 1979 havde et kæmpe disco-hit med sangen »We Are Family«. Og nævnte værk får meget passende lov til at afrunde albummet. Det sker i et fint disponeret forløb – fra blød ballade-jazz til slagkraftig sing-along-pop. Absolut fornøjeligt!

Hvem: Debbie Sledge with the Niels Lan Doky Trio
Hvad: Live at The Standard (The Standard Live Recordings)