Slackere har også følelser

Charmerende Mac DeMarco skriver fortsat fantastiske små guitarpopsange. Men alvoren og melankolien lurer i kulissen.

Canadiske Mac DeMarco elsker at tage det stille og roligt. Chille totalt. Tage en grundig stener. Man forestiller sig, han slænger sig lidt tømmermændsramt i sin hængekøje med guitaren mellem hænderne og en hjemmekrøllet smøg i mundvigen. Sådan noget pjat med et almindeligt arbejde 9-17, det er ikke lige noget for ham. Det er for kedeligt. Og det kan der jo måske være noget om?

Men selv om man måske kan klandre den 25-årige DeMarco for at være en vaskeægte slacker, så formår han altså bare at skrive nogle fantastiske, skæve små guitarpopsange, hvilket han fortsætter ufortrødent med på sit behagelige og charmerende lille mellemspil »Another One«, der kommer blot lidt over et år efter sidste års glimrende langspiller »Salad Days«.

Her har DeMarco ikke ændret afgørende på formlen. Musikken er stadig mestendels lys og blid. De otte sange tager fortsat udgangspunkt i de ringlende, reverb-krystalklare guitarmelodier, der snor sig omkring Macs dovne og let snøvlede sangforedrag. Men så er der måske alligevel sket nogle småændringer?

Kaffetår i privaten

Det er nemlig, som om, der visse steder titter en større alvor frem end tidligere. Sange som den adstadigt vuggende »A Heart Like Hers« og den sprøde skævert »Without Me« rummer en underspillet melankoli, som måske ikke umiddelbart gør større væsen af sig, men som ikke desto mindre slår buler i DeMarcos ubekymrede fremtoning. Og bulerne klæder ham på sin vis. De viser, at slackere også har følelser. At hans univers rummer mere end chill pills og skæv humor.

Men det ubekymrede og uformelle er unægteligt en stor del af Mac DeMarcos charme. På den afsluttende instrumentale vignet »My House By The Water« høres bølgeskvulpen kun ledsaget af en sagte keyboard-figur, og lyden af flyvemaskiner anes fjernt i baggrunden.

Så kommer Macs stemme: »6802 Bayfield Ave, Arvenne, New York. Stop on by, I’ll make you a cup of coffee«. Han inviterer lytteren på en kaffetår i privaten. En invitation, som man i den grad føler trang til at takke ja til. Mac virker nemlig som strålende og afslappet selskab. Også selv om de tunge følelser måske presser sig mere på indvendig end før. Men dem kan man jo så sludre om over kaffen.

Hvem: Mac DeMarco.

Hvad: »Another One«, Captured Tracks/Playground.

Hør albummet her: