Skoller på skinner

Menneskelige relationer og alderdommens snigende skavanker kom i fokus sammen med gamle kendinge som Hugo og Claes, da entertaineren Eddie Skoller efter en længere årrækkes pause vendte tilbage til den københavnske scene.

Eddie Skoller leverede en god portion selvironi på Hofteatret. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eddie Skoller er fortsat Eddie Skoller. Og hvorfor skulle han ikke være det? Han har haft status af professionel showman i mere end 40 år, og skønt han i begyndelsen af det nye årtusind måtte tage konsekvensen af, at frafald blandt kernepublikum ikke gav nye kunder i butikken, har den lange pause fra show- og turné-livet på ingen måde haft indflydelse på mandens kunstneriske format.

I hvert fald var den nu 66-årige entertainer i fin form, da han fredag indtog scenen i Hofteatret. Vital og veloplagt - med sikker stemme og tilhørende guitar - og med diskret, men eminent, ledsagelse af den unge pianist og harmonikaspiller Nikolaj Busk.

Hukommelsessvigt

Det var et show, der kørte på skinner, og selv om der blandt mange vittigheder - heriblandt både jødiske og vendelboske - også var en del let nedslidte, havde Eddie Skoller den rette diktion og musikalske timing til at få dem til at fungere. Til gengæld faldt forsøg på aktuel politisk satire lidt til jorden.

Det var fokus på menneskelige relationer og i høj grad alderdommens snigende skavanker, herunder hukommelsessvigt, der fungerede. Heldigvis med en gennemgående god portion selvironi, som også omfattede referencer til egne kuldsejlede ægteskaber. Dertil blev det lige pointeret, at show-titlen »En tur til« ikke udelukkende handlede om at vende tilbage til scenen, men også til en ny kærlighed.

Med i Ældresagen

Ikke overraskende fik de »klassiske« Eddie Skoller-figurer, den smart-vulgære Hugo og overklassedrengen Claes, spillerum. Sidstnævnte havde grundet finanskrisen måttet se sig nødsaget til at melde sig ind i Ældresagen, hvor han endog havde lært, at det var muligt at omgås almindelige mennesker.

Alt i alt bød showet på et par dusin sange, både klassikere som »En enkelt sang om frihed« og »Søndags B.T.« og en overraskelse i form af prins Henriks digt »Udødelig lidenskab«, sat i musik af Eddie Skoller.

Blandt de mere stille og eftertænksomme sange skal fremhæves de meget fine danske versioner af Kurt Weills »September Song« og Charles Aznavours »Yesterday When I Was Young«, begge med mesterligt harmonikaspil af Nikolaj Busk, som i øvrigt også gav aftenen et ekstra pift i form af et helt forrygende klezmer-nummer.

»EN TUR TIL«: Eddie Skoller, Hofteatret, fredag aften. Også i dag (søndag den 28. november 2010) kl. 17.