Sikkert og udtryksfuldt album fra Sinne Eeg

Det er ingen tilfældighed, at den danske sangerinde Sinne Eeg bliver den første vokalist, der kommer til at optræde i det genåbnede Jazzhus Montmartre.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her kan musikchef Niels Lan Doky og alle andre bare slappe fuldstændigt af. For det er en kunstner, der bare kan sit fag - hver gang. Det har hun bevist ved sine mange koncerter i ind- og udland og selvfølgelig med sine pladeudgivelser, hvoraf albummet »Don't Be So Blue« netop har set dagens lys.

Nok engang synger Sinne Eeg sikkert og udtryksfuldt, og hendes sekundanter, pianisten Jacob Christoffersen, bassisten Morten Ramsbøl og trommelageren Morten Lund, står for en prægtig ledsagelse. Ikke mindst formår Jacob Christoffersen gang på gang - med sin mesterlige tangentleg - at komplettere sangerinden.

Hun har i øvrigt forsynet albummet med syv selv-skrevne sange, og det er her, der lister sig lidt svaghed ind i billedet. Det er nemlig ikke alle sangerindens kompositoriske kreationer, der fænger eller forekommer langtidsholdbare. På et par numre, heraf den ganske finurlige og solidt-swingende »Down On West Fuxing Lu«, får Sinne Eeg god assistance af tekstforfatteren Lisa Freeman, og nævnes skal det også, at sangerinden med et par fine ballader, »The Streets of Berlin« og »Time To Go«, formår at skabe en ægte melankolsk stemning.

Alligevel er det i en etableret ballade, Gordon Jenkins' mesterlige »Goodbye«, at universet for alvor åbner sig. Og det skyldes klart sagt de fine ord og toner samt Sinne Eegs indsigtsfulde og totalt troværdige formidling af samme. Også to numre fra musicalen »The Sound Of Music« får sig en øreåbnende afpudsning.

På titelnummeret dukker trompetisten Jesper Riis op og yder en fornem indsats, mens Sinne Eeg giver sangen en helt ny og dugfrisk drejning. Og det samme gør hun med valsen »My Favorite Things«, som bare får lov til at gynge og ikke mindst flyve af sted i uptempo - så eventyrligt medrivende.