Sangen er i beatet

Lulu Rouge bliver i samme duvende, blåsorte univers på deres andet udspil.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den teknologiske udvikling har demokratiseret musikken. Enhver kan købe en computer og fremmane snart sagt enhver klang, som findes i universet. Men det handler naturligvis stadig om kompositorisk og æstetisk begavelse, for hvis musikeren ikke ved, hvad han vil med sin musik, er alverdens muligheder intet værd.

Herhjemme er Lulu Rouge nogle af dem, der virkelig forstår at udnytte de nye muligheder, og for fem år siden debuterede de med »Bless You«, hvor dybe, dubbede pulsslag og veldoseret brug af vokaler og akustiske detaljer løb sammen i et sortblåt flow.

Bag Lulu Rouge-navnet står DJ T.O.M. og DJ Buda, der har været med til at tegne den københavnske klubscene i mere end et tiår. Som duo er de dog mere lavstemte og således også på deres andet album, »The Song Is In The Drum«, der lægger sig i samme lydspor som debuten. Yndere af Mikael Simpson og Trentemøller vil med andre ord finde glæde i lydbilledet, hvor hele otte af de elleve indslag byder på vokale gæster – med Fanney Osk og Alice Carreri som hyppigste bidragydere.

Instrumental styrke

Sangernes opdrag synes at have været at føje en sensuel og poppet stemning til de elektroniske, diskret pulserende forløb. Og særligt førstnævnte Fanney Osk er en gevinst og besidder en Ane Trolle’sk tiltrækning, mens Alice Carreri er mere flødelækker end egentlig udtryksfuld. Det stik modsatte kan imidlertid siges om Annisette Koppel, der medvirker i et enkelt nummer, som deler tema med det gamle hit »Calling You«.

Men Anisette er altså også for intens, for overgjort i sine virkemidler, og jeg ville ønske, nummeret havde fået lov at stå som et rent instrumentalt indslag, ligesom »Ghost Mosquitoes«, »Grey Heron Man« og »The Song Is In The Drum«, hvor duoen med rumklang, ekkoeffekter og beat skaber en duvende, stenet fornemmelse i lytteren. Det er som skabt til gåture i metropolen med høretelefoner. Ved skumringstide, naturligvis.

Hvem: Lulu Rouge

Hvad: »The Song Is In The Drum«, A:larm