Run The Jewels lader den lyriske AK-47

Run The Jewels er aktuel med deres tredje album »RTJ 3« Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Bedst som man troede, at Run The Jewels ikke kunne blive mere hårdtslående, lader de deres lyriske AK-47, smadrer rambukken ind i dørene til magtelitens marmorpalads og tømmer magasinet i en regn af revolutionære kugler.
Velkommen til »RTJ 3«, album nummer tre i streg fra de to erfarne rappere Killer Mike og El-P. Hvis du har lyttet med til de to foregående, ved du, hvad der er i vente. Hvis ikke så vær beredt på et møde med den mest optændte, aggressive og rap-teknisk blærede duo i amerikansk hiphop lige nu.

»Say hello to the masters, on behalf of the classless masses / We showed up, ski masks, picks, and axes to murder masses / Lift up our glasses and watch your palace burn to ashes / Fucking fascists, who the fuck are you to give fifty lashes?« spytter Killer Mike arrigt på »Hey Kids (Bumaye)«.
Det tager blot et par sekunder, men det er rimelig repræsentativt for stilen, der lægges for dagen.

Over producer El-Ps benknusende beats og industrielt stikkende synths skiftes de to til at dele verbale øretæver ud til højre og venstre. Til korrupte politikere og en fucked-up amerikansk ordensmagt, til Donald Trump, til Hillary Clinton, til Bill Gates og Steve Jobs’ genfærd. Budskabet står blændende klart: Tag fra de rige og giv til de fattige, se elitens paladser brænde, det er tid til revolution, og Run The Jewels er ikke bange for at gå forrest!

Som en direkte reaktion på et politisk og socialt turbulent 2016, er det hårdt mod hårdt. Og netop fordi det er så fandens veloplagt og ekvilibristisk eksekveret, er det noget nær umuligt ikke at knytte næverne og sætte kroppen i bevægelse til lyden af de de to herrer bag mikrofonerne. Og specielt hvis man bare har følt et gran af frustration over verdens absurde gang det seneste års tid. Her er der mulighed for at få frit afløb for alt det, der har bygget sig op.
Det er en vilter eksplosion af energi, vrede og bragesnak, der ofte går så hurtigt, at man ikke aner, hvad der lige ramte en. Ligesom enhver vellykket revolte.

Hvem: Run The Jewels

Hvad: RTJ 3, Red Essential