Rockstjerne laver forrygende popalbum

Johan Olsens nye trio charmerer med både hitmelodier og skønne arrangementer på herlig popskive.

Arkivfoto. Retox Panic - This City Burns. Fold sammen
Læs mere
Foto: Universal
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bag det kulørte bandnavn Retox Panic gemmer sig trekløveret Johan Olsen (Magtens Korridorer), Simon Beck (Viva Vertigo) og den debuterende sangerinde Lykke S. Andersen. Olsen havde skrevet en hulens masse sange med engelsksprogede tekster, der ikke passede ind i Magtens Korridorer. Simon Beck har i årevis gjort sig i alternativ amerikansk­inspireret rock, både bag mikrofonen, som komponist og som producer, og mon ikke han kunne få noget ud af sangene? Lykke S. Andersen var komplet uerfaren, da Johan Olsen hørte hende synge til jukeboksen på værtshuset McKluud på Vesterbro. Nu har de tre lavet en plade sammen. Og den er skidegod.

Herlig popmusik med rockens kant

Det er herlig popmusik med rockens kant og skødesløshed. Olsen og Andersen deler vokalsporene både sammen og hver for sig. Skønt er det jo altid at høre dansk rocks største flab synge med alt på et bræt (han kan heldigvis ikke andet). Johan Olsen kan simpelthen løfte alt, hvad han synger på. Men man kan også få for meget af den, netop fordi den er så distinkt. Derfor er det aldeles herligt at høre den doseret, f.eks. på åbningsnummeret »Ozone«, et smukt, skævt poptrack, hvor versene synges af Lykke S. Andersens fine (uden at være prangende), uskolede stemme og omkvædene af Olsen. Det er et hit, simpelthen. Og man ser gerne bort fra de lidt fordanskede dialekter, som et eller andet sted blot er med til at øge charmeværdien. Dem er der faktisk ikke så få af. Søstersangen »Queen Of Cats« er et andet. Det løftes især af den geniale melodi og en drivende guitar, som uden tvivl skal signeres Simon Beck. Han må i det hele taget stå på mål for ikke så få roser herfra.

Giver fantastisk humør

Simon Beck har i de mange roller som arrangør, dirigent og producer formået at skabe en orden og struktur i sangene og dertil kreeret lyttevenlige, stedvist storladne og emotionelle arrangementer af få, men velvalgte byggeklodser. Kedeligt bliver det aldrig. Ej heller en omgang mcKluudsk værtshusromantik, der kræver sine genstande, før kvaliteten for alvor klinger igennem. Enkelte sange kunne vi have været foruden, men de er få, og Retox Panic ér vitterlig et af de sjældne projekter, der kommer ind fra siden og efterlader sin lytter i fantastisk humør.