Robyn sætter kærligheden fri

Den svenske popstjerne Robyn og vennerne giver de umiddelbare popørehængere et frikvarter og kaster sig ud i mere ubesværede og legende territorier på »Love Is Free«.

Lytter man den tyve minutter korte sag igennem, virker tekstuddraget nærmest som et ultrakort dogme over den 36-årige stockholmske sangerindes forhold til popmusikken. PR-foto Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et acid house-groove banker som en flakkende puls. Så kommer vokalen. »Let me give it to you baby/Let me give it to you baby/Let me give it when I’m ready/Some lose, some steady/Some light, some heavy«.

Sådan synger svenske Robyn på titelnummeret »Love Is Free« fra sit nye minialbum. Et album, hun har lavet i samarbejde med La Bagatelle Magique. Et navn, der dækker over hendes faste keyboardspiller Markus Jägerstedt og den svenske club-veteran Christian Falk, som på tragisk vis afgik ved døden sidste år under arbejdet med albummet, som følge af en kræftsygdom.

Lytter man den tyve minutter korte sag igennem, virker tekstuddraget nærmest som et ultrakort dogme over den 36-årige stockholmske sangerindes forhold til popmusikken og hendes egen rolle som stjerne. Hun svinger selv taktstokken. Dikterer tempoet. Dele af hendes musik er løs og legende. Andet er superstramt og kontrolleret. Noget er lyst og ørehænger-poppet. Noget er mørkt og bastungt. Der arbejdes med de skarpe kontraster.

Pause til de store omkvæd

Robyn har tidligere brugt dansegulvet i natklubben som sit terapirum. Der har hun besunget sine kærlighedskvaler i electropop-genistreger som »Dancing On My Own«, »Be Mine« og »Call Your Girlfriend«. På »Love Is Free« lader det imidlertid til, at hun – stort set – har sat den svære kærlighed fri og har givet de umiddelbare popørehængere og de store omkvæd en pause. Men det fungerer også for den sympatiske sangerinde.

I stedet kaster hun og vennerne sig ud i mere ubesværede og legende territorier, hvor kærligheden til 90ernes klubscene står i fuldt flor. Som på det sampletunge cover af excentrikeren Arthur Russells discogruppe Loose Joints’ »Tell You (Today)«. Her mikses elementer som housepiano, harpe, et frejdigt fløjtestykke, potente blæsere og laserlyde på livlig vis med et effektivt og ekstremt dansabelt resultat til følge.

»Got To Work It Out« har med sine robo-vocoder-vokaler, naive xylofonmelodi og trancede beat stort ravepotentiale.

»Free Your Body« lyder opfordringen på den ligeledes klubdunkende »Set Me Free«. Den får man bestemt lyst til at adlyde i Robyns og vennernes gode selskab. Faktisk er »Love Is Free« en uforpligtende lille bytur, som er svær at sige nej til. Og de gode omkvæd, dem skal hun skam nok finde igen. Når hun selv føler trangen til det.

Hvem: Robyn & La Bagatelle Magique.

Hvad: »Love Is Free«, Konichiwa Records/Universal.