Rasmus Walter og sangene man har hørt før

Rasmus Walter udfordrer alt for sjældent popgenrens klichéer på sit nye album »Verden i Stå«.

»Verden i stå« af Rasmus Walter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rasmus Walter er lidt svær at blive klog på.

Han har på den ene side på kort tid opbygget en relativ stor fanskare herhjemme, men har ret beset kun haft et enkelt større hit. »Endeløst« fra hans forrige soloalbum »Lige Her Lige Nu«. Til gengæld har han så været ret så aktiv på landevejen, og har ikke uden en vis effekt deltaget i programmet Toppen Af Poppen på TV2.

Om det, sammen med det nye album »Verden I Stå«, er nok til et endeligt gennembrud for den tidligere forsanger i Grand Avenue, er for tidligt at sige, men den nye udgivelse indeholder ikke et nyt superhit af samme størrelsesorden som »Endeløst«, men har alligevel sine små pop-øjeblikke.

Ikke mindst åbningsnummeret »Indtil du lægger mig på Plads«, der med sine mere end fem minutter ikke følger den gængse skabelon inden for genren, men er smukt opbygget med powerfyldt refræn og en tekst om ikke at slå til. Jeg synes, det er her, at Walter er bedst. Når han bryder lidt med popmusikkens klichéer og søger sine egne veje. Måske med risiko for at blotte en smule sårbarhed, men det er blot med til gøre varen mere attraktiv. Desværre forfalder han så efterfølgende til noget af det modsatte.

Albummets titelnummer »Verden I Stå« er en klassisk kærlighedstraver. Komplet med at svæve vægtløst gennem den nat som man bare ønsker skal vare evigt. Andre numre som »På en dag som i dag« og »Om og om Igen« er bare kedelige i al deres anonymitet og evige kredsen om tosomhedens anatomi.

Det er egentlig først, når man kommer frem til en nummer som »Dit Nordlige Sind«, at man atter bliver hevet ud af dvalen. Med et nummer, hvor Walters vokal på sine bedste steder kan lyde en lille smule som Lars H.U.G. Dog kun momentant for øjeblikket efter er vi tilbage i vanlig trav.

Rasmus Walter kan givetvis komme langt i kraft af sit imødekommende og charmerende væsen, men han har desværre ikke materialet som en Mads Langer til at skabe landeplager. Måske skulle han bare forsøge at lave noget helt andet end kærlighedssange man føler man har hørt før.

Hvem: Rasmus Walther. Hvad: »Verden I Stå«. Playground Music.