Popstjerne uden noget på

Medina overraskede alt og alle, da hun ud af det blå udsendte EPen »Arrogant«. Men indholdet er til gengæld blottet for nytænkning og afslører en sangerinde, der stadig mangler at skabe sin egen identitet.

Medina synger til X Factor Finalen. Foto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Det koster mig alt at stå stille,« synger Medina i første linje på sin nye EP »Arrogant« og den sætning indrammer meget godt, hvad hun lige nu har gang i.

Hun har sat alt ind på at hive så mange skillinger hjem som muligt inden øjeblikkets stjernestatus falmer og en ny dansk popdiva overtager hendes plads. Troskab er en flygtig størrelse i hendes branche så der skal smedes mens jernet stadig er varmt og derfor overlæsses vi nu med en lind strøm af remixes, akustiske liveplader og nu denne EP fra hende.

Med »Arrogant« får vi Medina med masser af sex og bling-retorik pakket ind i den efterhånden velkendte fuck-jer-jeg-gør-hvad-der-passer-mig-attitude. Det er naturligvis en smagssag, men jeg finder det trættende at høre om hendes Rolex-ure og »Couchie«. Og det har intet med Jantelov at gøre, men bare det faktum, at Medina ender med at blive en kopi på noget der var populært for fem år siden.

Selv på et dybt nummer som »Falske Mennesker« får de lange lakerede negle end ikke lavet en ridse i pakken med klichéer. Det samme gælder også i forhold til hele denne udgivelse, hvor hun forsøger at kopiere amerikanske forbilleder med konceptet »popsangerinde-allierer-sig-med-badboy-rapper-og-laver-noget-frækt«. I det her tilfælde er det Højer Øye aka Benny Jamz, Gilli, Xander og KIDD, mens produktionen er lavet af Pitchshifters, men det vidner bare lidt om ambitionsniveauet, når barren ikke hæves højere.

Andre steder i det musikalske landskab ser man MØ samarbejde med amerikanske DIPLO, mens Coco O. boltrer sig med Tyler The Creator fra Odd Future. Medina vælger at samarbejde med nogen fra den mellemste hylde i en dansk musikbutik og resultatet bliver derefter. Fladt, kedeligt og bestemt ikke særlig frækt, selv om det åbenbart var hensigten. Jeg er ellers stor fan af KIDDs ukonventionelle flow og flabede stil, men i Medinas favn virker han på de to numre »Strip Pt. 1« og »Strip Pt. 2« bare grinagtig. »Den krop/la’ mig vær din slave/mine klunker pakket ind i kalendergave« stønner KIDD, mens trætheden sænker sig over lytteren i takt med det lumre beat. Come on. Det er ikke en gang ufrivillig sjovt – bare dårligt.

Hvis Medina vil noget videre med sin karriere må hun stile højere end dette og begynde at skabe sin egen identitet frem for at halte halvhjertet efter en flok udenlandske forbilleder, der under alle omstændigheder er dygtigere, mere kreative og har flere penge end hende, til at skabe en succes.

Hvem: Medina

Hvad: »Arrogant« EP. A:larm Music