Phlake kan gå en lysende fremtid i møde

Den danske duo Phlake hædrer sukkertrængende gravide kvinder og producerer indbydende R'n'B-sange på debutalbummet, »Slush Hours«.

Phlake: »Slush Hours«
Læs mere
Fold sammen

På singlen »Pregnant« fra 2015 satte den danske R’n’B-duo Phlake sit eget jordnære præg på en genre, der ofte ophøjer romantik og sex til nær-overjordiske størrelser.

Sangens hjælpsomme partner og fortæller tager på »snack patrol« for at afhjælpe sin gravide kvindes sukkertrang, og samtidig er »Pregnant« en forfriskende hyldest til den individuelle kvinde. Til hende, der er mere end sin biologi, mere end en »baby-beholder«.

Phlake, der består af Mads Bo Iversen og producer Jonathan Elkær (Suspekt, Jooks), spiller dog også med på nogle af R’n’B-genrens klicheer på deres nye udspil, debut­albummet »Slush Hours«.

Fortælleren er således både selvfed og tryglende på »Like You«, hvor linjerne »Got all the brains and balls in the world / I just need a special girl like you« viser et klassisk førsteelsker-dilemma, der ikke ville skille sig meget ud uden de musikalske særpræg i form af lilletrommen, der triller ned som sten på et tag, og det raslende nøglebundt, der agerer percussion.

Også »Breakup Business« og »New Slow« holder sig til velkendte territorier, henholdsvis den exceptionelle sex, der lokker ekskæresterne tilbage til vanerne, og elskeren, der skal lære at gøre det langsomt.

Phlake har dog nok produktionsmæssige es i ærmerne til at opveje manglen på overraskelser i nogle af teksterne. Synthesizeren på »So Faded« kvidrer mekanisk, mens en funky trompet mod slutningen på sangen (og natten) skvatter på fuldemands-facon.

Et af albummets mest udfordrende numre er »Moldavia«, der skiller sig ud i tekst og produktion. Iversens vokal er helt fremme i lydbilledet, og linjerne er anderledes surrealistiske. »Glaciers kiss and tell / painters paint themselves / and spaceships chasing wealth«, synger Iversen indtrængende og med en storladen ekkoeffekt. Synthesizerne hakker og slår gnister som en stjernekaster.

Hvis Phlake fortsætter med at levere detaljeret og indbydende R’n’B, kan de gå en lysende fremtid i møde.

Hvem: Phlake.

Hvad: »Slush Hours«, Sony Music.