Nye traditionalister

Danske NovemberDecember debuterer med håndvarme melodier og omhyggeligt tilvirkede arrangementer.

PR-foto Fold sammen
Læs mere

Bandnavnet er måske ikke det bedste, og det har flere da også allerede gjort opmærksom på. Men i en tid, hvor mange bands har cool navne, men er komplet uinteressante, er det da velgørende at møde fem unge mænd, som er stærkere på indhold end indpakning.

Danske NovemberDecember debuterer, sagt på en anden måde, ganske overbevisende og arbejder i et lydbillede, der står et sted mellem Fleet Foxes, The Lumineers og The Rumour Said Fire. Altså flittig brug af harmonier, fokus på den gode melodi og folk-influerede og omhyggeligt tilvirkede instrumenteringer.

Opdateret traditionalisme

En dygtigt opdateret traditionalisme, kunne man også sige om udtrykket, hvor tangenter og strenge bryder frem i små fine melodistykker, og hvor det hele vejen igennem er hørbart, at bandet har arbejdet længe med mikrofoner og klang. Men heldigvis uden at give køb på livfuldheden, som er til stede på det meste af »From The Swing Into The Deep«, der veksler mellem udadvendte, energiske indslag som den håndklappende og fodtrampende »The Fountain« og stilfærdige hymner som »You Could Stay«.

I mine ører var den fineste oplevelse dog den længdemæssigt undselige »Interlude 1«. Blot 40 lavmælte sekunder, hvor en guitar kredser om et lille, lyrisk tema. Så fint som et fnug.

Men hvad enten NovemberDecember gør sig i det store eller det små, så ved de, hvad de gør. Og det, de gør, er værd at lytte til. Sikkert også i fremtiden.

Hvem: NovemberDecember.

Hvad: »From The Swing Into The Deep«.