Musik fra skovene

Marie Fisker og Kira Skov tog en tur dybt ind i de canadiske skove og kom tilbage med en række sange, der hver for sig er små stykker smuk og smertefuld melankoli.

»The Cabin Project« af Kira Skov og Marie Fisker Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er to af de bedste, men også mest oversete sangstemmer i dansk musik, der udgør »The Cabin Project«.

Ikke fordi de mangler opbakning. Hver for sig kan de stort set ikke røre noget, uden at det på en eller anden måde kaster ros og sekstjernede anmeldelser af sig. Kira Skovs soloalbum »When We Were Gentle« var en af de bedste danske udgivelser sidste år, mens Marie Fisker blot bliver ved med at imponere igen og igen med sine mange projekter, om det så er som vokalist for Anders Trentemøller eller med egne udgivelser.

Det er nærmere den brede opmærksomhed, der mangler – men måske den kommer nu, hvor de to danner fælles front på et album, der trækker det kunstneriske mod nye højder. De isolerede sig sidste år dybt inde i de canadiske skove sammen med guitaristen Oliver Hoiness og multiinstrumentalisten Ned Ferm og kom først frem, da en række nye sange og et par fortolkninger var bragt til veje. Hver især små stykker smuk og smertefuld melankoli, forfinet af produceren og den mangeårige Daniel Lanois-makker Mark Howard.

Sfærisk stemning og kødelig sanselighed

Allerede på det første nummer, »Come Rain«, mærker man naturens insisterende tilstedeværelse. I en nærmest Tom Waits-agtig orkestrering folder de to kvindestemmer sig ud. Nøgternt, men også følsomt på den underspillede måde. En stemning, der videreføres elegant uden at det bliver ensformigt over samtlige skæringer.

Man mærker en nærmest sfærisk stemning i nummeret »Oxygen«, en kødelig sanselighed i det dybe Leonard Cohen-agtige Peggy Seeger-cover »First Time Ever I Saw Your Face« og den nærmest eventyrlige »Seize my Ease« med afslutningsreplikken: »The bottle is empty now/Hand me one more schotch/I don’t wanna leave you now.«

Man ønsker i dén grad ikke at forlade »The Cabin Procject«, når sidste tone er forstummet. Dette album er et, der vil hænge ved. Skabt i den singer-songwriter-tradition, som både Skov og Fisker er formet af, men som nu for første gang bliver foldet ud i fælles samspil. Alle vil få noget ud af at give denne plade en chance. Kira Skov og Marie Fisker er mere og andet end blot kritikerdarlings.

Hvem: Marie Fisker og Kira Skov.
Hvad: »The Cabin Project«.