Medina på engelsk er som sodavand uden brus

Medina på engelsk er som sodavand uden brus. En flad oplevelse, man helst vil have været foruden.

Foto: Udsnit fra album-coveret. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lad os bare være ærlige: Medina er ikke nogen stor sproglig begavelse. I hvert fald ikke i traditionel forstand. Både når hun taler og skriver, bliver sproglige billeder, talemåder og metaforer somme tider blandet sammen på højest ureglementeret vis. Men på en eller anden måde er det også det, der giver hende sit særkende – det, der gør hende til Medina.

Man har fornemmelsen af, at hun skriver, som hun taler. Og det er faktisk en kvalitet. For det gør, at der træder et menneske frem i de pumpende klub-tracks.

»Det er synd for dig. Fuck hvor jeg dog synes, at det er synd for dig / se dit billede / du’ helt væk / nej du ændrer dig aldrig / se på mig mens jeg brækker mig« som det for eksempel lyder på et af de store hits, »Synd For Dig«.

Men det er som om, at Medina og folkene omkring hende ikke er helt klar over, hvor vigtig en komponent det er.

Eller også er de bare – og det er nok det mest sandsynlige scenarium her – meget forhippede på at holde gryden i kog syd for grænsen. I hvert fald er de nu klar med sangerindens tredje engelsksprogede album, »We Survive«, der byder på genindspilninger af hendes seneste tre danske singler samt 10 helt nye sange.

Klassisk Medina-territorium

Musikalsk er vi tilbage på klassisk Medina-territorium efter en periode med både stripklub-trap-hiphop og et mere akustisk setup. Hvilket altså vil sige en let melankolsk klub-orienteret dancepop fuld af fire-i-gulvet-beats og syntetisk brus i glasset.

Den formular fungerer udmærket på åbningsnummeret »Runnin Out Of Love«, men både førstesinglen »We Survive« og andre nye sange som »Someone New« står svagt og balancerer faretruende tæt på Eurovision-mellemvare. Men det hænger altså i høj grad også sammen med det anonyme engelsksprogede udtryk.

»It’s good to see you’re happy / happy with somebody / someone new / someone new,« lyder det intetsigende i et af omkvædene.

Rent musikalsk går det langt bedre på de tre genindspilninger, der da også allerede har bevist deres værd som danske singler. Især »Jealousy« svæver på en af Medinas fineste melodier og slipper hæderligt fra en ellers svær oversættelse.

Men med få undtagelser som højdepunkterne »For U« og »By Your Side« sidder man som dansk lytter tilbage med en flad fornemmelse. Det er lidt en kliche, men det bliver bare mere distanceret og uvedkommende at høre Medina arbejde sig igennem natklubben på et andet sprog. Særkendet forsvinder, og tilbage står Medinas sårede stemme og græder krokodilletårer i de top-professionelle produktioners blændende skær.

Hvem: Medina
Hvad: »We Survive«, labelmade/Universal