Lilla regn under bøgen

Prince sendte formidable soloer ud mellem bøgetræerne onsdag aften i Skanderborg, men de gode hits druknede i for meget guitarlir.

Prince fyrede op under guitaren i Skanderborg sammen med sit band, 3rd Eye Girl, bestående af tre særdeles hårdtslående kvindelige musikere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan godt være, at den lokale helt på disse kanter, Thomas Helmig, sædvanen tro trak fuldt hus tidligere onsdag aften på Bøgescenen på dette års Smukfest, men det var en anden kunstner af nogenlunde samme højde, men med et noget større musikalsk format, der lukkede og slukkede med en kraftpræstation, der sendte vibrationer helt ned i rødderne på de store træer, som smukt omkranser festivalen.

Først skulle en anden prins – den danske kronprins Frederik – dog lige have overrakt en eller anden pris på scenen, men da det var ordnet, var der ryddet for den musikalske af slagsen, der siddende bag sit keyboard iført glimmer, solbriller og afro, indledte blidt med en instrumental intro, mens scenen lå badet i et lilla lys.

Det afdæmpede skulle dog vise sige at være kortvarigt, for Prince havde taget sit band 3rd Eye Girl med, bestående af tre særdeles hårdtslående kvindelige musikere. Sammen sparkede de for alvor koncerten i gang med en tungt rockende udgave af »Let’s Go Crazy«. Og lad os bare slå fast, at trommeslager Hannah Ford, guitarist Donna Grantis og bandets danske bassist, Ida Nielsen, ikke var med for blot for at se stanglækre ud. Stilen var kontant, skarp, og trioen fulgte hovedpersonens mindste vink, hvilket ikke må være nemt, for Prince kastede sig allerede fra begyndelsen over en række soloer og spontane indfald. Mange af numrene var således blot på repertoiret som udgangspunkt for heftige improvisationer, så knapt var publikum gået i gang med at istemme »Take Me With U« eller »Raspberry Beret«, før Prince allerede var videre.

»Do you know this song?« råbte han på et tidspunkt ud til publikum, og da de råbte »Yes!«, svarede Prince blot tilbage; »No you don’t. I’m the only one who knows it«. Helt symptomatisk for denne koncert.

Hitmateriale på rutinen

I stedet for mange af de velkendte hits gav hovedpersonen så en lektion i, hvilken fremragende musiker han er. Om det var guitar, tangenter eller sågar bas – Prince mestrer alle instrumenter perfekt – og gør en dyd ud af at vise det samtidig med, at han også lige gav plads til, at Ida Nielsen kunne fyre en formidabel bassolo af, inden han kastede sig over »U Got The Look«. Men igen – kun i en forkortet udgave inden han røg over i et riff fra Wild Cherrys 70er-klassiker »Play That Funky Music«.

Uanset hvor velspillende og eminente musikere Prince og hans kvindelige følge er, så er to en halv time lang tid, når der går så meget jam i den, og selv om der til sidst blev disket op med ekstranumre som en smuk udgave af »Nothing Compares 2 U« og »Purple Rain«, har jeg set og hørt bedre koncerter med Prince på dansk jord end denne aftens lilla regn under bøgen. Prince synes træt af at køre sit eget hitmateriale af på rutinen, og det er fint, men denne aften var der lidt for meget guitarlir.

Hvem: Prince
Hvor: Bøgescenen på Smukfest i Skanderborg, onsdag aften