Lidt mindre snak, Lady Gaga

Anmelderne er enige om, at Lady Gaga gav en forrygende og sexet koncert i aftes. Hun skal dog skrue lidt ned for snakken.

Lady Gaga gav sine fans en oplevelse, er anmelderne enige om. Her er det Mette, Ditte og Ina på vej til koncerten i Herning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var hård konkurrence om publikums – og anmeldernes – gunst i aftes, da to af musikverdenens megastjerner gæstede Danmark.

Prince indtog Forum i København, mens Lady Gaga entrerede Jyske Bank Boxen i Herning.

Og laver man et hurtigt regnestykke, ser det lige nu ud til, at Prince løber af med en kneben sejr, hvis den måles på antallet af samlede anmelderstjerner.

Også selv om Lady Gagas optræden foran 15.000 forventningsfulde fans i Herning får masser af rosende ord med på vejen.

Sex og flygel i flammer

Der er bred enighed blandt anmelderne om, at den 24-årige Stefanie Joanne Angelina Germanotta aka Lady Gaga levede op til sin status som verdens største popstjerne lige nu.

Og at hun gjorde det, hun indledede med at love: At tage Hernings nye musikhal, Jyske Bank Boxens, mødom med stil.

”Sex, superstemning, skråt op til normaliteten, show i verdensklasse, store hits. Hvad mere kan man forlange på sådan en onsdag aften? Lady Gaga ligner en, der er kommet for at blive. Og Britney Bovlam og co. kan vist godt kigge sig om efter en anden metier. Og nå ja, bare for at sætte trumf på, så synger Lady Gaga sine sange selv. Også når pianoet står i flammer,” skriver Ekstra Bladet og kvitterer med fem stjerner ud af seks.

Samme antal stjerner giver Politikens anmelder Lady Gaga. Ikke mindst på grund af hendes sceneshow, hvor hun optrådte i flere ekstravagante kostumer af den volumen, som er blevet hendes varemærke. 

Aftenen bød nok ikke på en kødkjole - men i hvert fald lak, læder og en gennemsigtig plastikkjole med hvide kryds over strategiske steder.

”Nu er jeg i det mindste ret sikker på, at der gemmer sig et oprigtigt menneske bag de mange kostumer og rollespil, vi oplevede på scenen. I det flotteste, sjoveste, mest corny og sexede popshow, jeg har haft fornøjelsen af at overvære på dansk grund," lyder det fra Politikens anmelder. 

For meget snak

Mens anmelderne i samlet flok gik baglæns over Lady Gagas sceneshow og tilstedeværelse, så får hun til gengæld blandt andet kritik for ikke helt endnu at have nået toppen musikalsk set.

”Det var det meste af tiden enten underholdende, opsigtsvækkende eller sjovt at være tilskuer til. Men der var også flere langtrukne og temmelig udramatiske forløb, som trækker ned i den samlede bedømmelse.

På den anden side må man have respekt for, at en ung solist, der kun har udgivet ét regulært album, så tidligt i karrieren har midlerne og modet til at kombinere sit store talent som sanger og sangskriver med den svære kunst at skulle underholde med de helt store armbevægelser.,” skriver Jyllands-Posten, der giver koncerten fire ud af seks stjerner.

Samme pointscore giver MetroXpress, hvor anmelderen giver hende det gode råd, at hun skal tøjle sit behov for at snakke for meget mellem numrene, fordi det trak energien ud af showet:

”Hun optræder for sine fans- sine såkaldt små monstre, som hun kommunikerede direte til gennem lange monologer og at tro på sig selv. Og flere gange gik der desværre lige lovlig meget corny selvrealisering i den, hvilket virkede både fint og oprigtigt – første gang. Efterfølgende virkede det noget tungt pg tog pusten ud af et ellers stærkt pumpet show.”

Læs Berlingske Tidendens 4-stjernede anmeldelse her.