Lad afrofesten begynde!

Ny opsamling af glemte disco- og funk-perler fra Nigerias rygende varme musikscene i 70'erne burde kunne sætte ild under ethvert dansegulv.

Ny røvrystende opsamling af gammel nigeriansk boogie fra Soul Jazz Records. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis De, Kære Læser, skulle gå rundt i den vildfarelse, at afrikansk musik er lig med bongotrommer i amokløb, så går De virkelig glip af noget.

Lyden af Nigeria i de funky 70’ere kan f.eks. snildt konkurrere med alt det bedste fra USA fra samme periode. Forskellen er bare, at musikken - bortset fra måske Fela Kuti - sjældent nåede udover det store vestafrikanske lands grænser.

Det er der heldigvis blevet råd bod på med en stribe glimrende opsamlinger gennem de seneste 10-15 år. »Nigeria Soul Fever« med den rammende undertitel »Afro Funk, Disco And Boogie - West African Disco Mayhem!« er seneste skud på stammen.

Der er dybest set tale om halvanden times non-stop party-jams fra årene 1978 til 1980, hvor ellers uopdrivelige navne som Joni Haastrup, Tee Mac og Benis Cletin fyrer op for smægtende disco, politisk afrofunk og proto-synth-pop, som det er helt og aldeles umuligt at sidde stille til.

Og så det sådan set lige meget, om man er fra Lagos eller Langebro.

Hvem: Diverse
Hvad: »Nigeria Soul Fever - Afro Funk, Disco And Boogie - West African Disco Mayhem!« (Soul Jazz Records)