Katie Melua holder igen med fråset på nyt julealbum

Den engelske sangskrivers »In Winter« er langt fra ’bjældeklangspop.’ De dæmpede, akustiske sange ridser i juleglansbilledet, og sætter forbrugskritikken til georgisk kor.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Katie Melua og et julealbum. Den kombination fik mig til at frygte et overtræk på pænhedskontoen. Den engelske sangerinde, der slog igennem med »9 Million Bicycles«, har i mine ører ofte lavet for nysselig pop. Men på »In Winter« styrer Melua for det meste uden om både »bjældeklangspop« og selvhøjtidelig julemesse. På »Dreams On Fire« kradser Melua i juleglansbilledet, når kæresten må spørge sin travle udkårne hvor højt han/hun rangerer på prioriteringslisten. Der er ingen sne eller frossen, skøjteklar flod på Joni Mitchell-coveret »River« og til sidst skrider kæresten som bekendt. Desværre udfordrer instrumenteringen ikke i samme grad. Det georgiske Gori Women’s Choir assisterer Melua på stille sange, der holder sig til akustisk guitar, lidt klaver og xylofon.

Korets elegante polyfoni løfter dog »In Winter« på de georgiske folkesange og den let soulede og forbrugskritiske »A Time to Buy«. Så blev det alligevel et solidt julealbum.

Hvem: Katie Melua

Hvad: »In Winther«