John Legend agerede kærlighedsprædikant midt i en Trump-tid

Den amerikanske soul-pop sanger faldt på knæ for publikum torsdag aften i Royal Arena.

Koncertbilleder fra John Legend, Darkness & Light World Tour i Royal Arena den 28. september 2017.. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis der er noget, John Legend kan, så er det at fejre og fokusere på kærlighed i musikken - og i det hele taget. Det vidste de mange koncertgængere og kærestepar, der var mødt op i Royal Arena torsdag aften også godt. Og de gik ikke forgæves.

Den 38-årige amerikaner lod fløden flyde både under og imellem sangene. I skiftende jakkesæt, men med konsekvent åbentstående skjorte, skiftede Legend mellem at groove, spille klaver og råde publikum til at glemme deres smartphone og Trump-updates, og i stedet danse tæt og langsomt og ikke tage hinanden for givet.

Koncertbilleder fra John Legend, Darkness & Light World Tour i Royal Arena den 28. september 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Banalt? Absolut, men sådan kan selv det bedste i tilværelsen lyde. Et stor bifald fulgte helt fortjent efter »Ordinary People«, som Legend fremførte alene. Han fik klaveret til at perle som kildevand og sang om at være ovre forgabelsesperioden.

»This ain’t a movie, no / No fairy tale conclusion, y’all,« påstod Legend.

Det hændte dog, at jeg følte mig hensat til en lidt for rosenrød dimension. Kald mig bare iskold, men jeg kan ikke udstå hittet »All of Me« med den vamle falsetkrans. Det fik dog mange til at fiske telefonerne op ad lommen. Under »You & I (Nobody in the World)« gentog Legend et af de ærgerlige nice-guy-fejltrin, da han sang om kvinden, der er så smuk, fordi hun ikke ved, hun er smuk.

Koncertbilleder fra John Legend, Darkness & Light World Tour i Royal Arena den 28. september 2017.. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

De høje storskærme viste lækkert producerede videoer af John sammen med konen Chrissy Teigen og datteren Luna. Følelsesporno, tænkte jeg først, og det skyldtes også den nysselige instrumentering, men for afroamerikanske Legend har fremvisningen af familielykke i 2017 måske også et politisk islæt.

Både coveret »Wake Up Everybody« og Legends egen »Glory« blev assisteret af klip fra borgerrettighedskampen i USA i 1960’erne. På sidstnævnte nummer blandede de sig med videooptagelser fra Black Lives Matter-protester og kvindernes anti-Trump march. Men han opfordrede også publikum til at glemme »Trumps bullshit«, og mon ikke de fleste gjorde det, da han hev koncertgængeren Michelle op på scenen til en »slow dance« og til sidst faldt på knæ for hende?

På sit seneste album »Darkness and Light« fra december 2016 revitaliserede sangskriveren sin lyd med hjælp fra Alabama Shakes-produceren Blake Mills. Det gav positivt udslag i en himmelstræbende, skrål-med-udgave af hittet »Love Me Now« og på den labre »Overload«, hvor der ikke blev sparet på hvislende percussion eller sax-solo. Den gospelinfluerede »I Know Better« fungerede som showets musikalske solopgang, hvor Legend sang med indlevelse om at droppe føjeligheden. Da lød han som en velkommen kærlighedsprædikant.

Hvem: John Legend
Hvor: Royal Arena, København, d. 28. september 2017