Hvor cool kan en hvid kvinde blive?

Svenske Robyn leverer et forrygende soundtrack til årets nattefest på Roskilde Festivalen og til den forestående sommer forstås.

Den svenske sangerinde Robyns nye album, »BODY TALK PT.1«, er det første i en serie på tre, som alle udkommer inden 2011. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan er det bare. Robyn er cool.

Siden teenageårene har den stadig unge svensker været pop princess på plade og en fuldvoksen diva på en scene. End ikke da hun blot 16-17 år gammel krydsede Atlanten og fik tag i det for en europæer så utopisk svære, amerikanske publikum, så det ud til at røre stockholmeren bag de store solbriller og det opsatte hår. En krukke, arrogant, ubehagelig. Robyn er blevet kaldt det hele - og det der er værre. Uden at tage notits af det. I stedet er hun gået sine egne veje, har lavet eget pladeselskab og er i det forgangne årti sprunget ud som alt andet end popstarlet, nemlig som en yderst glimrende sangskriver og arrangør, der kan meget af det, som Madonna den dag i dag drømmer om. Dertil kommer en række geniale samarbejder med f.eks. Röyksopp og Jenny Wilson, som kun har gjort Robyn endnu mere uopnåelig.

Nærværende, »BODY TALK PT.1«, er det første i en serie på tre, som alle vil udkomme, inden vi skriver 2011. Evigt nonchalant har Robyn meddelt de lokale svenske medier, at der ikke er nogen anden tanke bag årets høje udgivelsesfrekvens end den, at hun bare har skrevet en masse fede sange, som fortjener at komme ud. At dømme ud fra nærværende er der ingen grund til at betvivle hendes udtalelse. For de blot otte numre med en samlet spilletid på en halv time gør ikke meget andet end at bekræfte, at skal det være moderne, dansabel popmusik til klubber og andre festlige forsamlinger, ja, så er Robyn altså svær at komme udenom.

Vælter Roskilde

Det starter med den forrygende »Don't Fucking Tell Me What«, et selvironisk - og alligevel kontant - statement om sangerindens eget liv og levned til hypermoderne klubrytmer, der nok skal vælte det meste af den teltscene, Robyn vil indtage på den nært forestående Roskilde Festival. House, pop, electronuancer i en kælen sound, der tillige ville klæde enhver radiostation med P3 i spidsen.

Mere power er der i førstesinglen »Dancing On My Own«. Som titlen antyder endnu en gulvfylder med et skønt og stilsikkert beat i bunden, et arrangement med skarptslebne kanter og en forførende Robyn-vokal på toppen. Simpelthen en herlig ørehænger, som dog i hitværdi overgås af »Dancehall Queen«, hvor Robyn laver sit helt eget electro-moment af den klassiske, jamaicanske genre. Hvis ikke det bliver et af sommerens største hits i Skandinavien og omegn, står verden ikke længere.

Tilbage på klubben har Robyn medbragt norske Röyksopp, som har kreeret et track, »None Of Dem«, der bare syder og koger af opbyggelig ravestemning; det er elegant, det er djævelsk drilsk og køligt sunget hjem af en sensuel og pirrende Robyn.

Som tidligere nævnt spiller Robyn på Roskilde. Med »Body Talk PT.1« in mente kan man kun drømme om, at det bliver en sen nattetime, så sangene for alvor kommer til deres ret. I så fald kan det kun blive en af festivalens helt store oplevelser, måske tilmed den største.

(Update: Robyn spiller lørdag 3. juli kl 00.00 på Arena) (Se spilleplanen for Roskilde Festival her)