Her er årets 10 bedste danske plader

Berlingske Tidendes musikanmeldere har samlet deres bud på årets 10 bedste danske plader. Se dem her.

Agnes Obel ligner en idealkvinde fra Det Tredje Rige, som hun sidder dér ved flyglet med rank ryg og i en brun kjole med hvide kniplingkanter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sleep Party People optrådte på Roskilde Festival i Pavillion Junior

10. Murder: Gospel Of Man (Good Tape)

Udspillet er som sin fuldendte forgænger en organisk og molstemt sag, hvor Jacob Bellens synger så smukt, at Leonard Cohen, Stuart Staples og alle andre melankolikere må smile. (jkc)

9. Dans & Lær: Havens fugle (Dans & Lær)

Bjarke Søballe fandt et kassettebånd, han havde lyttet til i sin barndom, og satte siden musik til dets blanding af fuglestemmer og myndigt kommenterende mænd. Resultatet er hyggeligt, poetisk, informativt og dybt originalt. (jkc)

8. Sleep Party People: Sleep Party People (Speed of Sound)

Søvnige guitaranslag, løst drysset klokkespil, en knap hørbar klapren, en sært forvrænget stemme. Brian Batz musik er sælsom, men også såre smuk, og debuten er en af årets største - og mest glædelige - overraskelser. (jkc)

De Eneste To - Peter Sommer og Simon Kvamm.

7. System: B (Rump)

Det knitrer og suser, når System udfolder deres electronica, og på »B« tager trioen farve af dub, dubstep og ambient. Et elegant, næsten meditativt værk - og et fund for enhver med et par hovedtelefoner. (jkc)

6. Kissaway Trail: Sleep Mountain (Bella Union/Playground)

En helt igennem fantastisk rockplade, som bestemt ikke er for de følelsesforskrækkende. Den drypper af opfindsomhed og et gigantisk mod. Der er mindst en håndfuld sange i verdensklasse på dette fynske vidunder. (tsh)

5. De Eneste To: De Eneste To (Copenhagen/Sony)

Sommers tilbagelænede coolness og Kvamms isnende skarphed spiller sammen og skaber både uafrystelige hits og anderledes nedtonede sange, der kun kan skrives, når man har levet liv at forholde sig til. (tsh)

Søren Huss

4. The Rumour Said Fire: The Arrogant (A:larm)

Hitfaktoren er mindre end på kvartettens gennembruds-EP fra sidste år, som gav TRSF titlen i nærværende avis som årets bedste album. Men der er tilgengæld mere alternativ pop og stemningsfuld rock at hente. (tsh)

3. Love Shop: Frelsens Hær (A:larm)

Jens Unmack og Henrik Hall har uden den alt for tidligt afdøde Hilmer Hassig skabt det måske bedste album i Love Shops historie. Her er fantastiske ballader, geniale tekster og romantik på højt niveau. (tsh)

2. Agnes Obel: Philharmonics (PIAS/VME)

Stilfærdighed, poesi og efterårsstemninger tegner Agnes Obels albumdebut, som ikke gør brug af store armbevægelser, men omfavner sine lyttere med sart piano, klangfuld cello og silkestærke melodier. Vidunderligt. (jkc)

1. Søren Huss: Troen & Ingen (Universal)

Der ligger en tragedie til grund for Søren Huss første album på dansk og i eget navn. Hans kæreste og lille datter blev kørt ned af en lastbil i en højresvingsulykke for tre år siden. Kæresten døde, og datteren blev hårdt kvæstet. Historien derfra og frem til i dag, står at læse i sangene på »Troen & Ingen«. Det er hudløst, det er enkelt og det er fantastisk smukt. Og på et helt andet niveau end det, Søren Huss nogensinde har begået i forgrunden for Saybia. Men det bedste ved denne afdæmpede, organisk klingende samling sange er faktisk, at man glemmer tragedien efter en tid og blot lytter til sangene som det, de er, nemlig fuldstændig fremragende. (tsh)

Køb adgang: Her er de bedste rockplader