Et frisk pust over Atlanten

Kristin Korb hylder den amerikanske sangskriver og sanger Johnny Mercer med albummet »Beyond The Moon«.

Her spiller Kristin Korb Quartet hos Paradise Jazz i Huset i Magstræde den 18. oktober 2012. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2011 har det danske jazzpublikum kunnet glæde sig over den amerikanske sangerinde og bassist Kristin Korb, som i mere end 15 år havde en flot karriere i sit hjemland, før hun – via kærlighedens vinger – slog sig ned i Danmark.

Her har hun fundet sig godt til rette, hun har lært det danske sprog, og som scenekunstner fascinerer hun med sit fornemme kontrabasspil, sin fine stemme og sin charmerende fremtoning.

Som faste samarbejdspartnere har hun i de senere år haft et par andre stærke yngre repræsentanter for herboende udenlandske kunstnere, nemlig den svenske pianist Magnus Hjorth og den norske trommeslager Snorre Kirk. De er da også hendes sekundanter på nærværende udspil.

Kristin Korb har med dette album ønsket at hylde den amerikanske sangskriver og sanger Johnny Mercer, som først og fremmest har skrevet sig ind i musikhistorien i kraft af de mesterlige tekster, han har sat til andres udødelige melodier.

Således får vi blandt andet Harry Warrens »Jeepers Creepers«, Jerome Kerns »I’m Old Fashioned« og Henry Mancinis »Moon River«, ligesom Kristin Korb og Magnus Hjorth har sat toner til flere af Johnny Mercers efterladte tekster.

Det fungerer, og der lægges frisk ud med Richard Whitings »Too Marvelous For Words«, hvor Kristin Korb får vist sin sikre beherskelse af den ordløse scat-sang, og hvor vi får en god gang råswingende triojazz.

Sangerinden fortsætter med en intim og tilbagelænet fortolkning af Johnny Rowles’ »Baby Don’t You Quit Now«, og selv om ikke alle sange ejer helt samme grad af troværdighed, ja, så kan man da bare nyde de tre musikeres håndelag, herunder Kristin Korbs opfindsomme og organiske basspil – både som akkompagnatør og solist.

I det mercerske univers har Kristin Korb selv skrevet to ganske lyriske numre, »Twi-light« og »Beyond The Moon«, førstnævnte i samarbejde med Magnus Hjorth. I begge sange benytter sangerinden sig af en meget ren og ikke specielt jazzet stemmeføring, som faktisk er ganske betagende.

Hvem: Kristin Korb

Hvad: »Beyond The Moon«, DoubleK Music