En swingende alliance

Sangeren Curtis Stigers med DR Big Bandet i DR Koncerthuset, 7. marts 2014. Foto: Torben Christensen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jamen, det er jo et fremragende album. Og hvorfor skulle det ikke være det? Det er jo en god idé og en flot konstellation. Ja, helt konkret er det en af tidens fineste amerikanske jazz- sangere, Curtis Stigers, der – med ledsagelse af DR Big Bandet – nyfortolker det repertoire, som salig Frank Sinatra sammen med salig Count Basie og hans salige orkester i 1966 indspillede på The Sands Hotel & Casino i Las Vegas med det forrygende album »Sinatra at The Sands« til følge.

Min skepsis skyldes, at jeg i marts 2014 overværede den koncert i DR Koncerthuset, hvor Curtis Stigers og bandet kastede sig ud i dette projekt. Og det var en blandet fornøjelse. For én ting var, at Curtis Stigers selvfølgelig ikke blev til Frank Sinatra, noget andet var, at han heller ikke rigtigt blev til sig selv. Siden har sangeren og bandet flere gange genoptaget Sands-alliancen, og i denne weekend blev det til to koncerter på åstedet i Ørestaden.

Det er også her, nærværende live-optagelser er foretaget – ifølge coveret i januar 2014. Det holder ikke helt stik med min historik, men nok om det. Og optagelsen har utvivlsomt ikke taget skade af at ligge og blive modnet i et amerikansk studie.

Kort sagt – det er et fremragende album. Musikken swinger så medrivende, som det overhovedet kan lade sig gøre, og DR Big Bandet – under ledelse af nordmanden Lars Erik Gudim – klinger så storslået, som var der tale om en varm og levende organisme.

Tydeligvis kan Curtis Stigers da også bare slappe af og være så meget sig selv, at man ikke et øjeblik savner Frank Sinatra.

Sangeren lægger sikkert ud med »Come Fly With Me«, der så sandelig får befordrende luft under vingerne, og han fortsætter med »I’ve Got You Under My Skin«, en klassiker, der i kraft af både sanger og orkester virkeligt får lov til at ekspandere.

Det bliver også til Sinatra/Basie-slagnumre som »You Make Me Feel So Young«, »My Kind of Town« og ikke mindst det berømte Quincy Jones-arrangement af »Fly Me To The Moon«, hvor Curtis Stigers selvfølgelig lægger sig op ad Sands-indspilningen, men så alligevel er helt sin egen herre.

Og det er, som om han i endnu højere grad er herre over situationen og folder sig ud som Curtis Stigers i et par numre, der ikke relaterer til The Sands, nemlig »Summer Wind« og – nok så markant – »They Can’t Take That Away From Me«. Og her er det værd at bemærke, at basunisten Peter Jensen, der har gjort et flot stykke arbejde med at transskribere diverse orkester-arrangementer fra Sands-albummet, selv står for et mesterligt arrangement af denne Gersh-win-klassiker.

Slutteligt bliver der afrundet på behørig vis med »One For My Baby (And One More For The Road)«, hvor pianisten Henrik Gunde bare lige giver Curtis Stigers det rette og indlevelsesfyldte akkompagnement.

Hvem: Curtis Stigers with The Danish Radio Big Band

Hvad: One More For The Road, Concord Jazz/Universal