En rockengels flakkende hovedværk

På »My Woman« har Olsen skiftet den stille folk-musik ud med rocksange, der er ligeså omskiftelige som de er fængende og sympatiske.

Angel Olsen: »My Woman« Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Angel Olsen stiller lytteren en udfordring på sit tredje album. »I dare you to understand what makes me a woman«, synger den amerikanske musiker. Men Olsen er ikke helt nem at greje. På »My Woman« har Olsen skiftet den stille folk-musik ud med rocksange, der er ligeså omskiftelige som de er fængende og sympatiske.

På »Never Be Mine« længes Olsen forgæves efter sin udkårne over sødmefuld 1950er-rock med spansk guitar.  Et nummer senere er attituden ændret markant. »Shut Up Kiss Me« kræver Angel, og trommerne bygger op til udbrud.

Rollerne byttes om på de elegante country og soul ballader »Heart Shaped Face« og »Woman«, hvor Olsen er tappet for kræfter af en partners udnyttelse. Heldigvis får Olsens ulmende vibrato og de blævrende twang-guitarer udmattelsen til at lyde udsøgt.

»Sister« vokser  støt fra en enkelt guitar og Angels spæde forhåbninger til vilde soli, der forgrener sig, mens Olsens gentager sin profeti, »All my life I thought I’d change«, indtil den er gået i mageløs opfyldelse.

Hvem: Angel Olsen
Hvad: »My Woman«, Jagjaguwar