En lidt for tækkelig Anne Linnet

Anne Linnet bevæger sig fra sit forrige albums dance-pop, men ender med noget, der er næsten lige så klinisk produceret.

»Alle Mine Drømme Til Dig«
Læs mere
Fold sammen

Kritikken af Anne Linnets forrige plade, »Kalder Længsel«, gik blandt andet på dens ungdommelige dance-udtryk. At den på det tidspunkt 59-årige sangerinde ville bide skeer med yngre diskoteksdronninger som Medina, virkede forceret på visse anmeldere. Om kritikken var influeret af en ubevidst ageisme og sexisme hos de fortrinsvis mandlige anmeldere kom op at vende på debatsiderne.

Linnets nye album, »Alle Mine Drømme Til Dig«, kan næppe blive anklaget for ikke at være alderssømmeligt, da det indeholder ti tækkelige sange, der tigger om blive spillet til sommerens udendørskoncerter. Titler som »Åben Himmel« og »Du Er Sommer« taler deres tydelige sprog.

Og det er netop et af albummets største faldgruber. Teksterne er ofte vage og klichéfyldte: »orkanens øje«, »født under en heldig stjerne« og »for er jeg tørst, så er du regn« er blot et udpluk af velkendte vendinger, der hverken kontrasteres med mere detaljerede beskrivelser eller vendes på vrangen.

På »Åben Himmel« synger Linnet om én, der står hende nær, »Sjælden og sårbar / ved jeg du er«, men man får aldrig et mindeværdigt indtryk af vedkomne. »Du Er Sommer«s titel fungerer som omkvædet, der på en god dag kan kaldes ligetil og på en dårlig for uambitiøst. Hvad danske sommerhits angår, har Linnets bidrag desværre mere til fælles med Birthe Kjærs gumpetunge »Sommer og Sol« end C.V. Jørgensens bidende »Costa Del Sol«.

Sangerinden klarer sig bedst, når hun bevæger sig væk fra den renskurede poprock, man finder på førnævnte numre, samt »Ingen Tid At Spilde« og »Er Det Nu Vi Giver Slip«.

Blankpolerede produktioner

Titelnummeret drager inspiration fra Linnets eget 80er-bagkatalog med smagfuldt sagte, ulmende synth­flader, bollefed slap bass og en jamrende elektrisk guitar, der glimtvis dukker op til overfladen som den lykke, Linnet erklærer for at være »langt, langt væk«.

Den flygtige lykke dukker op igen på »Ledt Efter Lykken«, der simrer i en sumpet funk med wah-wah-guitar og byder på en fin gæsteoptræden fra Danseorkestrets Jørgen Klubien. Både Linnet og Klubien udviser skrøbelighed i deres vokaler, uden at det resulterer i overdrevne vibratoer og melismaer.

Til trods for dens stereotype titel fungerer »Født Under En Heldig Stjerne«s poppede country-rock-charme godt side om side med Linnets halvru stemme. Samme udtryk finder man også på »Ørkenstrand«, hvis sitar-forsiringer og krystalklare synths tilføjer velkomne særpræg.

Flere overraskende valg af instrumentering og produktion kunne have hjulpet »Alle Mine Drømme Til Dig«, der er skrevet og produceret i samarbejde med Linnets søn, Marcus. Sangene skinner med en højglans, der måske nok passer til årstiden, men som også lader noget tilbage at ønske: elementer der stikker og stritter i »forkerte« retninger, en større villighed til at udfordre den gængse pop-vellyd. Den villighed burde ikke ligge fjernt for kvinden, der fik danskerne til at synge med på S/M-hyldester som en del af Marquis de Sade.

Innovation kender ingen alder, så man kan håbe, at Linnet vil tage flere chancer i fremtiden.

Hvem: Anne Linnet
Hvad: »Alle Mine Drømme Til Dig«, ArtPeople