En ægte sommer-aften

Jazz. Gary Brooker og Georgie Fame På en dejlig aften i Tivoli bevægede de to gamle britiske rock-koryfæer, Georgie Fame og Gary Brooker, sig ud i crooner-faget. Det var charmerende og det swingede.

Georgie Fame croonede i sommernatten på Plænen i Tivoli. Foto: Kristian Sæderup Fold sammen
Læs mere

Er du enig med avisens anmelder?

Skriv din egen mening | Se hvad andre læsere mener.

Så blev der heldigvis også lige plads til en perfekt sommeraften i Tivoli med tilhørende swingende musik på Plænen.

Og lad mig straks overbringe uanede mængder af roser til Tivolis Big Band, som ikke blot rummer mange fabelagtigt gode solister, men som også bare kan det dér med at klinge og swinge. Hver gang!

Denne aften blev der sat fokus på to britiske 1960er-rock-koryfæer, nemlig den 64-årige sanger og organist Georgie Fame og den 62-årige sanger og pianist Gary Brooker. De fik lov til at alternere og vise deres evner inden for blød og jazzet herresang, altså inden for det ædle crooner-fag.

For Georgie Fames vedkommende var der ingen slinger i valsen, hverken med hensyn til stemme eller showmanship. Ubesværet, charmerende og dynamisk leverede han sine gamle hits »Yeh Yeh« og »The Ballad Of Bonnie And Clyde«, og det blev også til en smuk ballade, hvor han hyldede den afdøde sanger og basunist Richard Boone, og til en forrygende, funky version af James Browns »Papas Got A Brand New Bag«.

Også Gary Brooker var veloplagt og charmerende, blandt andet med en frisk version af Ray Charles-klassikeren »Hit The Road, Jack«. Men i crooner-faget havde han dog en vis tendens til at tabe pusten. Det stod jo ikke i vejen for det faktum, at Gary Brooker for 40 år siden skrev musikhistorie, da han som sanger, pianist og komponist i gruppen Procol Harum berigede verden med »A Whiter Shade Of Pale«.

Her fik vi nok en gang de udødelige ord »We skipped the light fandango, turned cart-wheels across the floor, I was feeling kind of seasick, the crowd called out for more«. Fascinerende og tilmed udsmykket med Anders Gaardmands fremragende spil på tenorsaxofon.

Og så blev der afrundet for fuld skrue med en elegant duet fra Gary Brooker ved klaveret og Georgie Fame ved orglet og slagnumrene »Let The Good Times Roll« og »Shake Rattle And Roll«. Jo, det var en ægte sommeraften i Tivoli.

Redaktionen kan forkorte i indlæg. Din mening kan blive bragt både i avisen og på www.berlingske.dk.

Med venlig hilsen

Berlingske Tidendes Netredaktion