Den fantastiske sangerinde

Musik: The Savage Rose - »Universal Daughter«. Annisette synger smukkere og mere sørgmodigt end nogensinde før på nyt Savage Rose album – det første efter Thomas Koppels død.

Foto: Foto: Jens Nørgaard Larsen

Der strømmer en sørgmodig tone ud af højttalerne. Den handler om kærlighed og savn. At kærligheden mellem Annisette og Thomas Koppel var noget helt specielt, ved vi alle. Ikke bare til hinanden, men til selve livet og andre mennesker. Og den er der stadig. Nu sat til musik af Annisette efter Thomas Koppels alt for tidlige død. Man kan høre det i hendes stemme, eller skulle man skrive i hendes sjæl. For på »Universal Daughter« synger den klejne sangerinde med alt, hvad hun ejer og har. Fysik, minder, kærlighed og savn. Hun synger fantastisk.

Det er der i og for sig ikke er noget nyt i, for det har hun altid gjort. Men denne gang er noget særligt. Som lytter må man ofte tage sig selv i at græde med indeni. Som når Annisette i »If« henvender sig direkte til Thomas Koppel: »I don’t wanna miss you no more/I Wanna give you my love«. Herefter rækker ordene ikke længere, resten er noget meget større. Hvordan man end vender og drejer »Universal Daughter«, bæres den af Annisettes vokal. Som da også et langt stykke hen ad vejen kompenserer for de kunstnerisk set knap så interessante melodier og arrangementer.

Musikalsk er Annisettes sange kraftigt farvet af latinamerikanske rytmer, af flamenco og pop. Lydmæssigt er de ni skæringer sat i scene med en knap så perfektionistisk vellyd, som især har præget de senere skiver med The Savage Rose. At det klæder Annisettes stemme bør man ikke være i tvivl om. Men, og det er et både stort og velment MEN, hvor kunne man dog ønske sig et scenarie, hvor Annisette for alvor søgte helt nye og måske endda helt minimalistiske veje. Det er ærgerligt, at hun denne gang ikke har bedre sange at synge. Et bud kunne være en radikalt anderledes musikalsk kontekst bestående af blot en akustisk guitar, et skramlet, opretstående klaver og bandoneón (en argentinsk variant af harmonikaen, som er et helt fantastisk-klingende instrument, der skaber hele magien i tangoen). Det er næsten skræmmende at tænke på, hvor smukt og inderligt et udtryk, der kunne komme ud af det.