De blødende hjerters klub

Den canadiske duo Majical Cloudz fremkalder store følelser med små midler på deres tredje album, »Are You Alone?«.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er ikke meget glamour over Majical Cloudz. De fleste pressebilleder af den canadiske duo er sort-hvide, og ikke nok med det, så holder forsanger Devon Welsh sig ofte til den simple, hvide T-shirt, mens keyboardist Matthew Otto trækker i den sorte. Også på coveret til deres tredje album, »Are You Alone?« kommer kærligheden til det monokrome frem.

Den skrabede æstetik strækker sig også ind i musikken, der dog vinder på Ottos brusende, stemningsfyldte synth-lag og Welshs halvt messende stemme og korte, kontante tekster, hvis fortællere formår at være både sårbare og uforfærdede.

På første vers af singlen »Silver Car Crash« indrømmer Welsh’ fortæller, at han er bange for kærlighed og for at være uperfekt. Alligevel drømmer han om at dø i et biluheld, med armene om sin elsker, storgrinende. For hvad ellers kan man gøre, når man igen bliver konfronteret med livets absurde sider? Her kommer duoens tilbøjelighed til at holde igen med instrumentering til gode.

Enkelte rungende basslag, florlette synths og et mystisk lydspor der kunne være et manipuleret børnekor fra en gammel film. Det er de basale komponenter som Welsh og Otto nøjes med. I mindre kompetente hænder kunne singlen være endt som sensationalistisk jammer fremfor en surrealistisk perle.

Vil ind under huden

Også højdepunktet »Downtown« skaber magi med få midler. Det snappende loop trækker i ens udlængsel og synthesizerne suser, så man kun kan overgive til Welsh’ forestilling om et par, der løber sorgløst rundt i en storby. Hvis det ikke er soundtracket til et romantisk indie-drama, ved jeg ikke, hvad er. Selv når Welsh’ empatiske evner bliver sat på prøve på »Game Show«, hvor han synger om en opmærksomhedskrævende ven/elsker, starter lydsiden med sælsom marimba og synth-kor inden krattende støj – måske en vildfaret guitar? – tilføjer lidt modstrid.

Lidt flere rå instrumentelle øjeblikke ville ikke have skadet »Are You Alone?« Samtidig er det dog tydeligt, at Majical Cloudz er et band, der meget gerne vil ind under huden på dig, lytteren. Så den potentielle tilknytning må ikke forpurres af overflødigheder. De vil betro sig til dig om kærligheden, døden og frygten for begge. Titlen »Are You Alone?« er ikke en spydig fordømmelse eller en lummer replik, det er en usmykket, empatisk gestus.

Hvem: Majical Cloudz.

Hvad: »Are You Alone?«, Matador/Playground.