Carl Emil Petersen er fanget i den rådvilde ungdom på solodebut

Efter band- og kærestebrud for eks-Ulige Numre sangskriveren er den klassiske rock som ståsted på solodebuten »Natradio«.

Livet går videre. Rockbands går i opløsning, prinser går på pension og 5A bliver til 5C. Carl Emil Petersen var engang forsanger i rockbandet Ulige Numre, der hittede med numre som »København« og »Frit Land«. Nu er den danske sangskriver gået solo professionelt og privat, og debutalbummet »Natradio« er her med sange fyldt af tvivl, spørgsmål og håb om mere end en trummerum-tilværelse.

Carl Emil synger om »Midttyvernes Dårskab«, men gør det på en måde, der hverken er overdrevent romantiseret eller moralsk. I hans ligefremme og rørende sprog presser det vægtige på i hverdagssituationerne.

»Fanget i Ungdommen« optegner et besøg hos en ven, hvor Carl Emil »spurgte Nick hvor du var henne / gået ned for at realisere drømmene vi parkerede«. Var det Nick med efternavnet Lee, der spillede bas i Ulige Numre? Fortiden skyller også op på »Skærgården«, hvor Petersen spørger (sig selv?) »hvor er ham fra bandet nu?« og nøgternt konstaterer bruddet med ekskæresten.

Hvad der ikke har ændret sig synderligt, er Carl Emils forkærlighed for halvskramlet rock med ringlende guitarer og brusende omkvæd. Sangskrivningen glimrer stærkere end produktionen, der blandt andet er udført af Sune Rose Wagner og duoen Mahler & Bir. De klassiske rocktræk – en sprød akustisk guitar på balladerne, en strålende synth som glasur – passer egentlig godt til ti sange, der ofte tager bestik over fortiden. Men overraskende og nyskabende lyder produktionen ikke.

Petersen beskriver »Natradio« som et »dobbelt break-up album«, men det er nærmest blottet for vrede, smålighed og anklager. Det er fortrydelse og rådvildhed, der præger sangene. Selv når Carl Emil er i det mest utilpasse humør på, bliver udtrykket af det sjældent udadrettet.

På »Kærlighed Kommer« vil han være en »sommerflirt« og opfordrer den heldige vinder til at hænge håbet »på en stakket frist«. Efter et meteornedslag i Glostrup ønsker han, at det kosmiske legeme måtte være slået ned i ham, der sidder under poppel træer. Men nej, den ramte ved siden af, og måske har Carl Emil flere sange til gode?

Hvem: Carl Emil Petersen

Hvad: 'Natradio,' A:larm Music.