Britpoppens enfant terrible er tilbage

Den tidligere Oasis-forsanger Liam Gallagher genfinder noget af fordums fænomenale rock-swag på solodebuten »As You Were«.

bmr
Den tidligere Oasis-frontmand er aktuel med sit første soloalbum »As You Were«. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR

Som sanger i Oasis var Liam Gallagher en af 1990ernes største stemmer. Han og broderen Noel førte britpoppen til tops på hitlisterne. Men storhedsvanviddet og stofferne steg dem til hovedet.

Efter et par mesterværker mistede brødrene deres midas touch. Gruppens senere plader står ikke mål med deres første to pletskud. Det samme gælder de to album Liam og de tre andre eksmedlemmer af Oasis udgav efter bandets opløsning under navnet Beady Eye uden Noels medvirken.

Portrættet af Liam Gallagher på coveret til »As You Were« er taget af den franske fotograf og modedesigner Hedi Slimane. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Men nu er britpoppens enfant terrible tilbage med sit første soloalbum »As You Were«. Her lyder Liam mere tændt end længe. Det er som om han har genfundet noget af fordums fænomenale rock-swag. Som om han føler, at han har noget at skulle bevise. Og det gør han.

Liam har stadig en megacool vrængevokal, der særligt kommer til sin ret på skarpskårne up-tempo-rockere som singlen »Wall of Glass«, potente »Greedy Soul« og den herligt sumpede »You Better Run«. Fedt!

Skønt atter at høre dig i storform, ol’ chap.

Liam Gallagher
»As You Were«

★★★★☆☆
Warner Bros. Music

Lyt til albummet her: