2. låge: Med Father John Misty på damejagt

Hver dag frem til jul peger Berlingskes musikredaktion på de 24 sange, der har gjort størst indtryk i det forgangne år.

Torsdag den 2 juli 2015 spillede Father John Misty på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kunne have peget på adskillige sange fra Father John Mistys store gennembrudsplade »I Love You, Honeybear«. Men én af dem, hvor han for alvor folder sin drilsk metabevidste hipster-persona ud i både sang og tilstødende musikvideo, er »The Night Josh Tillman Came To Our Apartment«.

Bag det skønhedssøgende arrangement gemmer sig en giftig fortælling om en aften tilbragt sammen med en kvinde, som han dybest set foragter. Misty er skånselsløs i sin beskrivelse af kvinden, der som svagt antydet i sangtitlen formentlig bare vil knalde med Father John Misty - eller Josh Tillman, som han hedder - fordi han er berømt.

Hun er en uvidende ignorant, der taler ukorrekt, hun tror hun er universets centrum, hun stjæler hans stoffer og siger, at han har en dårlig indflydelse på hende. Og så synger hun »Silent Night« i badekaret med en påtaget sort sjælfuldhed, som kun hvide kvinder kan mønstre. Og han hader det. Så da hun til sidst på aftenen beder ham om at kvæle hende - formentlig som en del af lidt kinky lagengymnastik - adlyder han selvfølgelig kun glædeligt. Det er vist det, man på godt nutidsamerikansk kalder hate fucking.

Og nå ja: I musikvideoen er damen selvfølgelig udskiftet med Father John Misty selv. Det er altså Father John Misty på date med Father John  Misty. Father John Misty, der tager stoffer og kysser med Father John Misty. Narcissisme eller selvhad i  tredje potens? Bedøm selv.