Svensk sanger fra Svenne & Lotta-duo er død efter corona

Svenne Hedlund, der gennem en lang karriere blev en folkekær skikkelse i Sverige, er død. Han blev 77 år.

Svenne Hedlund udgjorde sammen med sin tidligere hustru, Lotta Hedlund, duoen Svenne & Lotta. Steen Jacobsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske musiker Svenne Hedlund, der blandt andet er kendt fra duoen Svenne & Lotta og fra bandet Hep Stars, er død – 77 år.

Det oplyser hans ven og kollega Jan Olov »Joffe« Enbom.

»Han var altid venlig og tog ikke alt for meget plads. Det gjorde han på scenen, men privat var han meget betænksom,« siger han.

Ifølge Enbom, der har arbejdet i over 40 år med Hedlund, kom Hedlund sig aldrig efter at være blevet smittet med coronavirus i efteråret.

»Han var en meget rar person og et godt menneske,« siger Enbom.

Hedlund havde en lang musikkarriere og var en folkekær skikkelse i Sverige. Han var blandt andet en del af det populære band Hep Stars i 1960erne.

Han udgjorde også den ene del af duoen Svenne & Lotta. Den anden halvdel var ekshustruen Lotta Hedlund, der i dag hedder Charlotte Walker.

Svenne & Lotta havde blandt andet succes med sangen »Bang en boomerang«, der også blev udgivet på engelsk med navnet »Bang-A-Boomerang«.

Svenne Hedlund skulle senere i december have spillet en række koncerter i Stockholm. Det skulle være afslutningen på turneen »Hits of the 60's«, som han i løbet af efteråret har været på sammen med andre kunstnere.

/ritzau/TT