Musikken spiller igen! Her får du de bedste koncertoplevelser denne sommer

AOK
Musik
Guide

Berliner-stemning midt i København og havefest i forlystelsesparken. Berlingskes musikredaktør Michael Charles Gaunt guider til sommerens fire bedste musikoplevelser i København.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom endnu en festivalsommer er aflyst, spiller musikken stadig. Københavns spillesteder har endelig slået dørene op igen – dog med visse restriktioner – og samtidig byder sommeren sig til med en overflod af coronavenlige koncerter og minifestivaler under åben himmel.

Her er Berlingskes musikredaktørs guide til de fire bedste steder at få stillet koncertsulten henover sommeren.

1

Berliner-stemning midt i København

Traditionen tro inviterer Pumpehuset igen i år til masser af gratis livemusik under det store kastanjetræ i den hyggelige byhave.

Med kulørte lamper og langbordsstemning er der garanti for solide Berliner-vibes, og klientellet er da også til den unge og hippe side.

Der er koncerter fire dage om ugen hele sommeren, og musikken leveres af talentfulde upcoming-navne fra alle genrer-verdenshjørner. Skyl de friske toner ned med en Snuble Juice og en halloumiburger.

Læs mere her.

 

2

Havefest i Tivoli

Gode gamle Tivoli byder også indenfor til en masse livemusik denne sommer.

Torsdage er der igen i år dømt Lillefredag på Plænen, hvor publikum – inddelt i to sektioner af 500 publikummer – kan se frem til koncerter med navne som Lord Siva, Pind og Artigeardit.

Fredage er den traditionelle Fredagsrock på Plænen erstattet af et nyt koncept ved navn Havefest. Nøgleordene er tilbagelænet festival- og fredagsbar-stemning med livemusik, DJs, foodtrucks og cocktails fra kl. 16-23. Festen foregår på tværs af haven på tre forskellige scener.

Optrædende offentliggøres løbende, men indtil videre har blandt andre Peter Sommer, Mikael Simpson og Hugorm kigget fordi.

Læs mere her.

3

Jazzen helt tæt på

De fleste forbinder Copenhagen Jazz Festival med et overflødighedshorn af open air-koncerter, fordelt på parker, torve, gader og stræder. På grund af sommerens coronarestriktioner ser festivalen dog noget anderledes ud i år.

Selve festivalperioden er udvidet fra 10 til 24 dage, og man har samtidig valgt at udvide geografisk helt ud i Københavns omegnskommuner. Endelig vil de store gratis udendørsarrangementer for en stor dels vedkommende blive erstattet af indendørskoncerter på byens spillesteder. Simpelthen fordi det er lettere at styre og dermed afvikle inden for restriktionerne.

Programmet kommer vanen tro godt ud i alle afkroge af jazzens mangefacetterede virke – fra velkendte jazzprofiler som Carsten Dahl, Jacob Dinesen og Palle Mikkelborg til nye og gamle cross-overnavne som Bremer/McCoy, Svaneborg Kardyb, Savage Rose og Caroline Henderson.

Læs mere her.

4

Den nye dreng i klassen

Midt i al snakken om aflyste festivaler har København faktisk fået en ny stor musikfestival. ØreSound Festival er navnet, og den løber af stablen over tre dage i august på Tiøren på Amager.

Helt så stor som først planlagt bliver ØreSound dog ikke. Ikke desto mindre gennemfører festivalen med sektionsopdelt publikum og fuldt musikprogram alle tre dage.

Hver af de tre festivaldage har fokus på en enkelt genre. Torsdag byder på rap og hiphop fra navne som ArtigeArdit, Tessa, B.O.C. og nigerianske Burna Boy. Fredag er der dømt tramp og basarm, når Morten, TooMany Lefthands og Basshunter fyrer op under EDM-programmet. Lørdag hedder overskriften pop, og her kan publikum glæde sig til at synge med på hits fra Cheff Recrods, Lord Siva, Drew Sycamore og Jung.

Læs mere her.