McCartney spiller angiveligt med på Rolling Stones' kommende album – her er tre tidligere samarbejder mellem Beatles og Stones

Det er nogle af musikkens helt store ikoner, der muligvis er på vej med ny musik.

Mick Jagger, Ronnie Wood og Keith Richards fotograferet i Tyskland. under deres »Stones Sixty Europe 2022 Tour«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lisi Niesner/Reuters/RitzauScanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

The Rolling Stones manglede nogen til at spille bas på et nyt album, de arbejder på, og valget er ifølge en række medier faldet på Paul McCartney.

De to bands, The Rolling Stones og The Beatles, har ellers på venskabelig vis været rivaler gennem seks årtier.

Ifølge Variety har Paul McCartney, den ene af to nulevende medlemmer af The Beatles, optaget bassektioner til et kommende »projekt«, som er ved at blive til med hjælp fra den grammyvindende producer Andrew Watt.

Angiveligt skal den anden nulevende Beatle, Ringo Starr, også spille med på albummet, hvis udgivelsesdato endnu ikke er annonceret.

Hverken The Rolling Stones, Paul McCartney eller Ringo Starr har udtalt sig officielt om samarbejdet.

Men på Paul McCartneys hjemmeside svarede han i slutningen af 2022 på spørgsmål fra hjemmesidens skribenter. Her blev han spurgt om, hvad han glædede sig til i 2023. Han svarede, at han glædede sig til ferie og tilføjede:

»Jeg har indspillet med et par mennesker, og jeg glæder mig til at lave endnu mere. Jeg er begyndt at arbejde med en producer ved navn Andrew Watt, og han er meget interessant – vi har haft det sjovt. Ud over det har jeg ikke noget stort planlagt … endnu!«

Det ville ikke være første gang, at medlemmer af The Beatles bidrager til The Rolling Stones' musik eller omvendt. Herunder kan du høre tre kendte eksempler.

  1. Brian Jones, det nu afdøde medlem af The Rolling Stones, er nemlig med på The Beatles' »Yellow Submarine« fra 1966, hvor han bidrog med at slå på et glas, med at spille på blæseinstrumentet ocarina og med backingvokal på sangen.

  2. På Stones-nummeret »We Love You« fra 1967, der blev skrevet af Mick Jagger og Keith Richards, efter de to herrer blev anholdt for narkobesiddelse, optræder John Lennon og Paul McCartney, hvor de sang høje harmonier. I et berømt interview fra 1970 udtalte John Lennon til magasinet Rolling Stone, at »We Love You« var en kopi af »All you need is love«, og at Mick Jagger altid havde imiteret The Beatles.
  3. Keith Richards og Mick Jagger optrådte i øvrigt som baggrundsvokalister på »All you need is love«.

Ifølge magasinet Rolling Stone vil det nye album sandsynligvis blive The Stones' første album med helt nyt materiale siden »A Bigger Bang« fra 2005, men det har endnu ikke fået en udgivelsesdato.

Magasinet skriver også, at der på albummet sandsynligvis vil være nogle af de sidste optagelser med bandets trommeslager Charlie Watts, som døde i 2021.