Her er 2010ernes mest indtjenende numre af danske kunstnere

Stjerner som Lukas Graham, MØ og Martin Jensen dominerer listen. Men ældre hits som »Barbie Girl« var også populære.

MØs kæmpehit med Major Lazer og DJ Snake, »Lean On« fra 2016,  blev der lyttet rigtig meget til i 2010erne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marton Monus
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det ældste nummer er Jacob Gades »Tango Jalousie« fra 1925. Det nyeste er MØs kæmpehit med Major Lazer og DJ Snake, »Lean On« fra 2016, der dominerede både hitlister, radiokanaler og streamingtjenester det år.

KODA har opgjort listen over de 20 mest indtjenende numre i 2010erne af danske kunstnere og sangskrivere, og den indeholder flere nyere internationale pophits som Lukas Grahams »7 Years« og DJ og producer Martin Jensens »Solo Dance«.

Det tredjemest indtjenende nummer sidste årti er dog Aquas i dag 22 år gamle »Barbie Girl«, mens Laid Backs evergreen »Sunshine Reggae« fra 1983 er nummer otte på listen. Også Safri Duos knap 10 år gamle trommehit »Played-A-Live« er med –på en niendeplads.

Jens Juel Andersen, afregningschef i KODA

»Det er hits, der har en lang levetid, fordi de fortsat bliver spillet i hele verden på flere platforme. Jeg ved for eksempel, at »Sunshine Reggae« stadig bliver spillet på italienske diskoteker.«


»Der er hit, der har en lang levetid, fordi de fortsat bliver spillet i hele verden på flere platforme, det vil sige både i radioen, i film og TV-serier og på streamingtjenester. Jeg ved for eksempel, at »Sunshine Reggae« stadig bliver spillet på italienske diskoteker. Men ud fra listens stilistiske alsidighed kan man konkludere, at der ikke er en bestemt opskrift på et hit,« siger KODAs afregningschef, Jens Juel Andersen.

​Dansker bag Lady Gaga-hit

Det er ikke alle sange på listen, der er fremført af danske kunstnere – for eksempel er det næstmest indbringende nummer Lady Gagas »Born This Way«, som Jeppe Breum Laursen har været med til at skrive.

Rasmus Seebach er den første danske kunstner, der har debuteret efter årtusindeskiftet, som har formået at sælge en million album – målt på både fysisk salg og afspilninger på streamingtjenester. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup.

Han var tidligere en del af popduoen Junior Senior, der i 2002 hittede med »Move Your Feet«. Og det nummer er faktisk med som nummer 11 på listen over årtiets  20 mest indbringende numre.

»Vi har mange dygtige sangskrivere, selv om vi er et lille land. Der er mange gode danske komponister, der klarer sig godt internationalt,« siger Jens Juel Andersen.

Man skal helt ned på 14. pladsen for at finde et dansksproget nummer blandt de mest indtjenende numre af danske kunstnere. Det er Rasmus Seebachs »Natteravn« fra 2009, der også lå på hitlisterne i Sverige.

Nummeret har Seebach skrevet sammen med Rasmus Stabell og Jeppe Federspiel, også kendt under producernavnet Providers.

»Fordi »Natteravn« er på dansk, er det afgrænset fra at blive et internationalt hit, men det er blevet spillet meget i både Sverige, Norge og Danmark. Så det er faktisk imponerende, at det er med på listen,« forklarer Jens Juel Andersen fra KODA.

I november offentliggjorde musikbranchens organisation, IFPI, at Rasmus Seebach er den første danske kunstner med debut efter årtusindskiftet, der har formået at sælge en million album.