Minister: DSB for fedtede med togbusser

Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) revser DSB, der kritiseres for at have været for fedtede med at indsætte tilstrækkeligt med togbusser under sporarbejdet på Hillerødbanen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DSB kritiseres nu for at lade passagererne stå som sild i tønder i de togbusser, som siden 5. juni har erstattet S-togene under det store sporarbejde på strækningen Hillerød - Svanemøllen.

Det er transportminister Hans Christian Schmidt (V), der i et svar til Enhedslistens trafikordfører Per Clausen beskylder DSB for at at have været for fedtet med at indsætte tilstrækkeligt med togbusser hen over sommeren, hvor Nordbanen har været lukket.

- Forøget tidsforbrug og andre gener i forbindelse med sporlukninger er meget beklageligt men ofte svært helt at undgå i forbindelse med et større sporarbejde. Når det er sagt, så mener jeg også, at der har været alt for mange gener for passagererne i forbindelse med de indsatte togbusser i anledning af sporlukningen mellem Svanemøllen og Hillerød, skriver ministeren i svaret.

DSB bør lære af sommerens uheldige episoderHans Chr. Schmidt bad allerede i sidste måned DSB om at redegøre for den manglende kapacitet i togbusserne. DSB lovede at arbejde for at minimere de negative konsekvenser af sporlukningen. Alligevel sidder transportministeren tilbage med en løftet pegefinger.

- Jeg har endvidere understreget over for DSB, at de bør tage kritikken af togbusserne til efterretning og generelt lære af sommerens mange uheldige episoder i forbindelse med sporlukningen Svanemøllen-Hillerød.

Renoveringen af S-banen til Hillerød er gået efter planen, og det betyder, at strækningen ventes at åbne igen mandag 27. september. Ifølge ministeren kan passagererne dog ikke forvente en økonomisk kompensation for den ubehagelige erstatningstransport i togbusserne.