Under Copenhagen Pride stak en 31-årig mand en ældre kvinde et knytnæveslag: Nu har han fået nattelivsforbud

For anden gang på en uge har en person fået forbud mod at gå i byen mellem klokken 24.00 og 05.00 i hele landet. Men først skal han seks måneder i fængsel.

Under Copenhagen Pride slog en 31-årig mand en 56-årig kvinde i ansigtet med et knytnæveslag. Nu har han fået et nattelivsforbud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Først Nordsjælland, nu København.

For første gang har anklagemyndigheden ved Københavns Politi fået en 31-årig mand idømt et nattelivsforbud. Forbuddet vil vare otte måneder. Det skete ved Københavns Byret, hvor han også blev idømt seks måneders fængsel for vold.

Episoden fandt sted på Rådhuspladsen omkring klokken 23.00 under Copenhagen Pride 13. august, oplyser advokaturchef ved anklagemyndigheden i Københavns Politi, Henriette Norring.

»Der er tale om en 31-årig mand, der slog en 56-årig kvinde i hovedet. Intet tyder på, at det var en hadforbrydelse,« siger hun.

Den 1. juli 2021 trådte en lovændring i kraft, der gør det muligt at forbyde personer, der er dømt for visse former for kriminalitet, at befinde sig på serveringssteder over hele landet og i definerede nattelivszoner i tidsrummet 24.00-05.00.

Derudover kan politiet også etablere nattelivszoner i forbindelse med en festival eller andet, men kan dog ikke dække en hel by, og en zone kan udpeges for op til to år med mulighed for forlængelse.

Bryder den dømte forbuddet, vil der i førstegangstilfælde være udsigt til en bøde på 10.000 kroner. Sker det igen vil straffen som regel være 30 dages fængsel. Et nattelivsforbud gælder fra en dømt person bliver løsladt.

»Her er der mange ting, man skal lægge vægt på. Et nattelivsforbud sker ikke i alle voldssager. Der skal være et grundlag for at sige, at dette vil have en effekt i forhold til den konkrete person,« siger Henriette Norring og oplyser, at den 31-årige mand tidligere er dømt for vold.

Den 31-årige mand bedt om betænkningstid om, hvorvidt han vil anke afgørelsen, oplyser Henriette Norring.

Københavns Politi har etableret fire nattelivszoner. De trådte i kraft den 14. september 2021 og gælder til 13. september 2023 med mulighed for forlængelse. De tæller Gothersgade, Vestergade, Vesterbrogade og Kødbyen.

Også sket i Nordsjælland

Den 8. oktober blev en 24-årig mand ved Retten i Helsingør idømt et nattelivsforbud. Sagen er den første af sin art i Nordsjælland, ligesom det er tilfældet med den 31-årige mand i Københavns.

Sagen ved Retten i Helsingør drejede sig om en 24-årig mand fra Nivå, der blev dømt for at have slået og sparket flere personer ved Stürups Plads i Helsingør. Han blev også dømt for at have knust en rude og for besiddelse af en mindre mængde hash til eget brug, oplyste Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Den 24-årige fik en ubetinget fængselsstraf på fem måneder foruden et forbud mod at færdes og opholde sig i nattelivet i en periode på ni måneder. Han bad også dengang om betænkningstid om, hvorvidt han ville anke dommen.