Ud med ensretning og ind med soppesøer i København: »Vi behøver ikke længere være helt så forsigtige«

Allerede fra fredag kan københavnerne glæde sig over flere muligheder for offentlig afkøling. Epidemien er nemlig under kontrol i København, lyder det fra kommunen, og således kan flere smitteforebyggende tiltag nu droppes.

Der er hedebølge over store dele af landet, og derfor er det gode nyheder, at flere soppesøer i København nu åbner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Midt i en hedebølge, der kan minde enhver om værdien af aircondition, er der nu flere afkølende nyheder til københavnere og byens gæster.

Allerede fra i dag, fredag den 18. juni, drejes der nemlig på hanerne, så tre soppesøer i Københavns Kommune fremover vil være åbne og klar til at køle byens beboere og gæster af. Og snart følger flere åbninger af afkølende åndehuller.

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Hidtil har soppesøerne ellers været lukkede som en del af smitteforebyggelsen, men nu betyder en ny smittesituation og en ny sundhedsfaglig vurdering fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, at der kan lempes lidt på området.

Det er gode nyheder, siger Jakob Hjuler Tamsmark, der er chef for kommunens coronateam.

»De nye udmeldinger betyder, at vi ikke længere behøver at være helt så forsigtige, som vi har været hidtil. Det er jo helt fantastisk. Københavnerne har stor ære i, at vi nu kan tage et kæmpe skridt i den rigtige retning mod en skøn sommer, hvor vi igen kan gøre nogle af alle de ting, vi har savnet så længe,« siger Jakob Hjuler Tamsmark i pressemeddelelsen.

Ensretning ved Søerne og på Strøget

Desuden bliver der også vinket farvel til den ensretning, der har gjaldt for gående rundt om Søerne samt ved Christianshavns volde, ligesom også højrefærdslen på Strøget fordamper i sommervarmen.

Københavnerne kan i høj grad takke sig selv for at have været gode til at overholde retningslinjerne, siger Jakob Hjuler Tamsmark.

»Tiltagene har tilladt os alle sammen at bruge byen i et vist omfang, og de har samtidig reduceret risikoen for smitte og utrygge situationer. Men København er nu engang bedst, når byen summer af liv og glade dage. Det bliver der i meget højere grad mulighed for nu,« siger han.

Han tilføjer dog, at epidemien endnu ikke helt har sluppet sit greb. Derfor skal man fortsat huske almindelig sund, smitteforebyggende adfærd.

»Vi skal sammen fortsætte den gode stil. Husk afstanden og den gode håndhygiejne. Så får vi en god sommer efter omstændighederne,« siger han.