Tusindvis af københavnere løber med kronprins Frederik: Sådan påvirker Royal Run trafikken i dag

Når 37.000 københavnere sammen med kronprins Frederik snører løbeskoene i dag, vil det påvirke trafikken hele dagen. Få et overblik over hvordan her.

Søndag løber kronprinsparret og danskerne igen Royal Run, efter det i 2020 blev aflyst på grund af covid-19. Fotoet er fra Royal Run 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søndag strømmer tusindvis af løbere ud på de københavnske veje, og flere dele af byen vil derfor være afspærret.

Det er tredje gang, Royal Run afholdes. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary deltager traditionen tro i løbet, der i 2020 var aflyst på grund af coronaepidemien.

Men nu er der altså atter mulighed for at løbe med de royale, og det kommer til at påvirke den københavnske trafik fra klokken 8.30 til 23.00 i dag.

Løbet afvikles også fire andre steder fordelt landet over: Sønderborg, Aalborg, Odense og på Bornholm. Sidstnævnte er dog uden royal deltagelse.

Der er i København tilmeldt omkring 37.000 til løbet.

Har man behov for at komme gennem byen i bil, er der indlagt forskellige krydningspunkter på ruten. Disse er dog lukket for gennemkørsel på de tidspunkter, hvor løberne passerer.

Her ses ruten og krydsningspunkterne, hvor man på nogle tidspunkter kan køre gennem i bil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Royal Run.

(Se kortet i højere opløsning her.)

Løberuten, man har etableret, strækker sig over ti kilometer. Det er også muligt at deltage i kortere distancer i udsnit af ruten. Disse er 1,6 km og fem km.

Det er den lange rute på ti km, som Kronprinsen deltager i. Inden da har han også løbet 1,6 km i både Sønderborg og Odense.

Kronprinsesse Mary får en lidt lettere løbedag og nøjes med at løbe fem km i Aalborg.

Udover at det hele dagen vil være besværligt at køre i byen, vil parkering også være vanskeligt. Der er nemlig etableret parkeringsforbud på gaderne i start- og målområdet: Frederiksberg Allé, Amaliegade, Toldbodgade, Skt. Annæ Plads, Holbergsgade, Bredgade og Fredericiagade.

Få mere detaljeret trafikinformation for København her.