Torsdag eftermiddag trængte Politiets Aktionsstyrke ind i etagebyggeri i Nordsjælland

En dramatisk aktion fandt torsdag sted i Birkerød, da tungt bevæbnede AKS-politistyrker tvang sig adgang til et etagebyggeri. Nordsjællands Politi har anholdt en person.

Politiets Aktionsstyrkes primære opgave er at opretholde et operativt antiterrorredskab og hjælpe resten af politiet med særligt vanskelige eller farlige opgaver. Billedet er ikke fra torsdagens aktion i Birkerød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beboere ved Birkerød Kongevej mellem Kajerødvej og Kajerødgade fik sig torsdag en overraskelse, da et stort antal betjente fra Nordsjællands Politi og Politiets Aktionsstyrke rykkede ind i et etagebyggeri.

Politiet anholdt en person i forbindelse med aktionen, men har ikke yderligere kommentarer end den pressemeddelelse, som blev sendt ud torsdag aften.

Her oplyser Nordsjællands Politi, at de torsdag formiddag modtog en anmeldelse om, at en person i ejendommen skulle være i besiddelse af et skydevåben.

Derfor rykkede politiet hurtigt ud til området, mens Aktionsstyrken kom til stedet senere på dagen.

Nordsjællands Politi skrev i løbet af dagen på Twitter, at borgerne i området ikke var i fare. I pressemeddelelsen forklarer vicepolitiinspektør Jan Bo Hedeager, hvorfor politiopbuddet i området alligevel var så stort.

»Når vi får anmeldelse om, at en person kan være i besiddelse af et våben, tager vi ud fra en konkret vurdering af situationen en række forholdsregler blandt andet i forhold til sikkerheden både for borgerne, den person, som det handler om, og i forhold til de patruljer, som bliver sendt afsted. Vi ved godt, at en så massiv tilstedeværelse kan være med til at vække bekymring hos borgerne, men netop af hensyn til aktionen og sikkerheden er det er desværre ikke altid, at vi kan fortælle alle detaljer i en sag,« siger vicepolitiinspektøren i pressemeddelelsen.

Berlingske har henvendt sig til Nordsjællands Politi, som oplyser, at man i øjeblikket ikke har yderligere kommentarer til aktionen.