To svenskere på stoffer endte efter mislykket bordelbesøg og bytur i Helsingør med domme for røveri, vold og trusler

Vold og røveri mod en bager, indtagelse af stoffer med en svensk folkesanger og et falsk Rolex-ur var nogle af brikkerne i en gevaldigt mislykket bytur i Helsingør, der nu har indbragt to svenskere domme på fire måneders fængsel.

Byturen, der endte med domme på fire måneders fængsel, begyndte på Helsingør-Helsingborg-færgen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Laursen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det blev begyndelsen på en højst usædvanlig straffesag, da to svenskere i midten af maj mødte en folkesanger på færgeoverfarten til Helsingør og efterfølgende besluttede sig for at tage i byen.

Den alvorligt mislykkede bytur, der blandt andet indebar et fejlslagent bordelbesøg, et falsk Rolex-ur og vold mod en lokal bager, er nu endt med domme for både røveri, tyveri, vold og trusler ved retten i Helsingør. Det skriver Helsingør Dagblad.

Historien begynder med indtagelse af en del stoffer sammen med den svenske folkesanger, efter de gik i land fra færgen.

Men den gode stemning mellem de tre blev spoleret, da folkesangen ikke kunne betale for stofferne, og derfor besluttede de to dømte sig for at hugge hans Rolex-ur, som efterfølgende viste sig at være en billig kopi.

De to mænd fortsatte turen videre til det centrale Helsingør, hvor de mødte en tidligere bager, der kendte et bordel i Hornbæk, som de tre tog ud til.

Afsløret af opkald fra politibetjent

Bordellet var dog lukket, og det blev de to dømte voldsomt utilfredse med. Bageren forsøgte derfor at slippe væk, men blev indhentet, tæsket, truet med en kniv og berøvet. De tog blandt andet bagerens mobiltelefon, hvilket skulle vise sig at være en dum beslutning.

Mens de to mænd tog en taxa videre, ringede bageren til politiet. Han vidste nemlig, hvor taxachaufføren var på vej hen med mændene.

Da politiet sendte en patrulje ud, forsøgte de to mænd først at undslippe ved at spille uskyldige. Lige indtil en af betjentene tastede bagerens nummer og hørte mobiltelefonen ringe i lommen på en af de to svenskere.

Folkesangerens falske Rolex-ur fandt de samtidig i lommen på den anden svensker, og byturen sluttede derefter brat med en køretur til Helsingør politigård.

De to mænd blev begge idømt fire måneders ubetinget fængsel. Når straffen er afsonet, skal de udvises af Danmark. De har ikke anket dommen.