Teenagedrenge dømt: Fik få tusind kroner for »ualmindelig grov forbrydelse«

De to drenge ville ikke afsløre, hvem der havde betalt dem for forbrydelsen.

De første brandfolk nåede frem, før flammerne fik ordentlig fat. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag faldt hammeren, da to 16-årige drenge blev kendt skyldig i at starte en livsfarlig brand i Nordvest.

De to teenagedrenge fik begge en ubetinget fængselsdom på henholdsvis et år og ni måneder og et år og ti måneder for at sætte beboeres liv på spil, da de satte ild til en ejendom. Det skriver Ekstra Bladet.

Tidlig morgen 19. april satte de to drenge brand til en frisørsalon på Ringertoften 2 i Nordvest, der lå i stueetagen i en etageejendom.

Drengene hældte 20 liter benzin i frisørsalonen og satte ild til benzindampene, alt imens beboerne i ejendommen lå og sov.

Branden levede kun i kort tid, da en kvindelig overbo skulle op samme tid, som branden var startet. Hun ringede til 112, hvorefter brandfolk nåede frem til frisørsalonen, før flammerne nåede at få fat i lejlighederne.

Under retssagen kom det frem, at de to drenge var blevet betalt for at sætte ild til frisørsalonen, men de ønskede ikke at angive vedkommende, der havde bedt dem om at udføre opgaven.

De fortalte, at de fik »et par tusinde« for at sætte ild til salonen.

Ualmindelig grov forbrydelse

Begge drenge erkendte, at de havde påsat branden, men ikke, at der var fare for, at beboernes liv var i overhængende fare, som ellers var påstanden fra anklagemyndigheden.

Den ene af de to drenge forklarede endda efter eget udsagn, at han ønskede at vente, til beboerne i ejendommen var ved at stå op, og at de lokale håndværkere i området var begyndt deres arbejdsdag. På den måde ville de kunne hjælpe med evakuering og alarmering af brandvæsenet.

Den anden dreng havde ikke gjort sig de tanker.

Da dommen blev sagt højt, var der ingen tvivl om alvorligheden i den kriminelle handling:

»Det er en ualmindelig grov forbrydelse. Imod penge at brænde en stueetage af med 20 liter benzin, hvor man kan se, at der er lejligheder ovenpå. Jeg er ikke i tvivl om, at det er omfattet af Straffelovens paragraf 180 (kvalificeret brandstiftelse, red.),« lød ordene fra dommeren.

Begge forsvarsadvokater udbad sig betænkningstid på deres klients vegne.