Svensk mand fængslet: Blev stoppet i Københavns Lufthavn med 1,7 millioner kroner i kufferten

Det er anden gang i år, at Toldstyrelsen stopper en rejsende i lufthavnen, der render rundt med over en million danske kroner.

Foto fra scanner af kontanter gemt i bagagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Toldstyrelsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svenske mand på 24 år var på vej til Tyrkiet, da han blev udtaget til kontrol af toldere i Københavns Lufthavn.

Manden havde 15.000 svenske kroner på sig, og i mandens bagage fandt toldere endnu flere kontanter i euro og svenske kroner.

Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

I alt viste det sig, at manden havde forsøgt at medbringe kontanter til en samlet værdi af 1.727.447 danske kroner.

Det er anden gang i år, at Toldstyrelsen stopper en rejsende med over en million danske kroner i Københavns Lufthavn.

»Det bekræfter os i, at større pengebeløb forsøgt smuglet over grænsen er et område, der er vigtigt for os at have fokus på,« siger Mette Helmundt, funktionsleder i Toldstyrelsens kontrolenhed i Københavns Lufthavn.

Fra 2019 til 2021 har Toldstyrelsen tilbageholdt valuta svarende til 45 millioner kroner, hvor kontanterne ikke var deklareret over for Toldstyrelsen.

Sagen om den svenske mand, der ville rejse til Tyrkiet, er nu overdraget til Københavns Politi.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvad mandens ærinde var, men han blev efter et lukket grundlovsforhør onsdag varetægtsfængslet i 27 dage.

I sager med store pengebeløb, som den rejsende ikke ønsker, at myndighederne skal kende til, vækker det en mistanke om kriminel aktivitet, skriver Toldstyrelsen. Derfor bliver politiet involveret i den type sager.

Reglerne lyder på, at hvis du rejser ind i eller ud af Danmark med kontanter eller andre likvide midler, der svarer til en værdi af 10.000 euro (cirka 75.000 kroner) eller mere, skal du angive beløbet til Toldstyrelsen.

Det gælder uanset typen af valuta, og uanset om de likvide midler er kontanter, ihændehaverpapirer som eksempelvis rejsechecks og checks eller visse former for guld.