Stort amerikansk medie: København har en af verdens fineste juleattraktioner

Ét af de 17 bedste julemarkeder i verden er Tivoli, mener CNN.

En af Tivolis juleboder, fotograferet i 2018. Arkivfoto: Lasse Salling, Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nok er Danmark et lille land, hele verden taget i betragtning, men et populært dansk julemarked har alligevel formået at gøre sig bemærket.

Den store amerikansk tv-station CNN har kåret 17 af verdens bedste julemarkeder i 2022, og her er Tivoli på listen.

»Den danske forlystelsespark og have, der siges at have inspireret til Disneyland, er et blændende sted at besøge på alle tidspunkter af året,« indleder mediet.

Udover det store juletræ, der traditionelt står ved søen i Tivoli, nævner CNN også de over 1.000 juletræer, der er i haven, samt Lucia-optoget og fyrværkeriet, der kan opleves natten mellem 25. og 26. december og  nytårsnat.

Det er, skriver CNN, svært at finde et sted, der er mere »fortryllende« ved juletid end Tivoli, som bliver kaldt »en vinteroplevelse som ingen andre«.

Juletræet ved Tivoli-søen i 2019, lavet af mere end 3.000 Swarovski-krystaller. Arkivfoto: Christoffer Anias Sandager, Tivoli. Fold sammen
Læs mere

Generelt er det europæiske byer, der er på CNNs liste over de bedste julemarkeder- og attraktioner.

Blandt andet julemarkedet Wiener Christkindlmarkt i Wien, som er den by, julemarkeder kan spores tilbage til. Ifølge CNN har traditionen spredt sig fra den østrigske hovedstad, efter man i 1298 for første gang afholdt det, der i dag er et marked med juleting, boder, pynt og varme drikke.

Kun to oversøiske »vinterlandsbyer« har fået en plads på listen – den kendte skøjtebane ved Bryant Park i New York City og julemarkedet i Toronto.