Smitten stiger i Gentofte: Nu opfordres også de mindste børn til at lade sig teste

Coronasmitten er på bare en uge stort set fordoblet i Gentofte Kommune. Smitten er stigende i alle aldersgrupper.

 
Genåbningen af Danmark er i gang. Få overblikket over seneste nyt om situationen her. Video: Ida Marie Odgaard, Reuters/Ritzau Scanpix. Redigering: Kristina Finne. Fold sammen
Læs mere

Coronasmitten breder sig hastigt i Gentofte Kommune, og derfor opfordrer kommunen nu til, at alle borgere lader sig teste for coronavirus. Det skriver TV 2 Lorry.

For blot en uge siden lå Gentofte Kommune på en 38.-plads over kommuner med mest smitte, når landets i alt 98 kommuner blev oplistet ud fra de såkaldte testjusterede incidenstal.

Den seneste uge er coronasmitten braget opad i Gentofte Kommune, som nu ligger på en syvendeplads.

Fredag lød kommunens testjusterede incidenstal på 116 smittede pr. 100.000 indbyggere, hvilket næsten er en fordobling på en uge. I dette lys har kommunen aktuelt mere coronasmitte end Ishøj Kommune, der længe har kæmpet mod tårnhøje smittetal. Ishøj kommune har en testjusteret incidens på 84.

Coronasmitten har fået tag i alle aldersgrupper i Gentofte Kommune, og kommunen opfordrer nu alle – inklusive børn ned til to år – til at lægge vejen forbi et testcenter og bliver podet for coronavirus.

»Vi opfordrer til, at man tager sit barn under armen, når man alligevel selv går ned og bliver testet,« siger Helene Rasmussen, direktør for social og sundhed i Gentofte Kommune, til TV 2 Lorry.

Kommunen er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og 10. maj bliver testkapaciteten øget i Gentofte Kommune.

Indenfor kommunegrænsen kan man blive testet for coronavirus i Byens Hus og i Gentoftehallen.

Copenhagen Medical, der lyntester borgere i Gentoftehallen, har foretaget en opgørelse, som viser, at der i gennemsnit går 13 minutter, fra man stiller sig i kø ved centeret, til man er færdigtestet.

Det har tidligere fremgået af artiklen, at borgere ned til 0 år skulle lade sig teste. Gentofte Kommune fortæller, at det er borgere ned til to år.