Slåskampe, narko og fulde 14-årige: Hospitaler i hovedstaden har haft »usædvanlig« travlt

Region Hovedstadens Akutberedskab har som forventet haft mere at se til netop denne fredag aften og nat. Det er der en række gode grunde til.

Nørregade i København. Diskoteker og værtshuse har siden 1. september måtte holde åbent til klokken fem om natten. Det betyder også flere opgaver til hovedstadens hospitaler i de sene nattetimer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har formentlig været en festlig fredag nat for mange, efter at diskoteker og værtshuse omsider har fået lov at holde åbent til langt ud på natten.

For nogle er det dog endt galt. Især for en række børn og unge.

Region Hovedstadens Akutberedskab oplyser, at »vagten fredag aften var usædvanlig travl«.

»Vi har haft en del flere opkald og kørsler med ambulancer og akutlægebiler sammenlignet med tidligere weekender, hvor nattelivet har været lukket ned,« oplyser akutberedskabet til Berlingske og nævner en række eksempler:

»Der var som forventet flere berusede unge, der havde brug for hjælp. Der var flere skader i forbindelse med fald, vold, flaske i hovedet, cykeluheld og så videre.«

Region Hovedstadens Akutberedskab oplyser, at det især var i københavnsområdet, at der var mange henvendelser fra fulde unge.

»Nogle var svært berusede, og andre var meget påvirkede af diverse stoffer. I enkelte tilfælde måtte vi ringe til de unge menneskers forældre, da nogle af dem var helt ned til 14 år.«

Region Hovedstadens Akutberedskab forventer, at også hospitalerne vil få mere travlt som følge af genåbningen:

»Vi forventer travlhed fredage og lørdage om aftenen på både Akuttelefonen 1813 og 112, fordi barerne og nattelivet nu er åbent, og borgerne efter mange måneders venten endelig får mulighed for at more sig til sent ud på natten.«

Som en fredag nat inden corona

Jesper Frandsen, der er vagtchef ved Københavns Politi, vurderer, at det blev en fredag nat som en normal fredag nat, inden coronarestriktionerne lagde en dæmper på nattelivet.

»Mange mennesker har været i byen, og det kan skyldes, at de lige har fået løn, at det har været godt vejr, og at mange har været nysgerrige efter at komme ud som følge af den fulde genåbning,« vurderer Jesper Frandsen, der ligeledes oplyser, at politiet har modtaget anmeldelser om vold:

»Når der er mange mennesker i byen, og der er alkohol involveret, har vi også modtaget anmeldelser om uorden. Vi har modtaget anmeldelser om, at folk har været op og toppes forskellige steder, men ingen af anmeldelserne har givet anledning til noget særligt,« siger han.