Sidste skoledag: Skoleelever på Frederiksberg fandt nåle i karameller – sagen er politianmeldt

Endnu en gang – nu på Frederiksberg – har elever fundet farlige genstande i karameller i forbindelse med sidste skoledag.

På 9.-klassernes sidste skoledag er der tradition for at kaste med karameller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sigrid Nygaard (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skolen på la Cours Vej på Frederiksberg har også været genstand for en skræmmende tendens, der er set på flere skoler i landet.

Der er fundet seks tilfælde, hvor de karameller, 9.-klasserne kastede ud til de mindre elever i forbindelse med sidste skoledag, indeholdt farlige genstande – denne gang nåle.

»Vi er her til aften blevet gjort opmærksom på, at nogle børn har fundet nåle/knappenåle i nogle af de karameller, som 9. årgang kastede i dag,« skrev skoleleder Irene Hastrup ud til forældrene, der har børn, hvis klasser er berørt.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Skolen på la Cours Vej afholdt sidste skoledag fredag den 17. juni. Det er i modsætning til andre skoler, der har sidste skoledag i slutningen af maj, hvilket skyldes mistet undervisning og meget få eksamensfag på grund af corona.

Irene Hastrup oplyser til mediet, at karamellerne med nåle i er blevet meldt til politiet.

Del af en større tendens

Flere steder i Danmark har der i år været en række lignende episoder, hvor farlige genstande er havnet i karamellerne til sidste skoledag.

Det var blandt andet tilfældet, da en elev fra Magleblik Skole i Frederiksværk i Nordsjælland kom til skade.

Nogle af skolens afgangselever havde proppet papirclips og dele fra kuglepenne i de karameller, som blev delt ud. Episoden betød, at 9. klassernes afslutningsfest på skolen øjeblikkelig blev aflyst.

Noget lignende fandt sted i Vordingborg Kommune, da 9. klasserne i slutningen af maj holdt sidste skoledag på Svend Gønge-skolen i Lundby.

I løbet af dagen henvendte en elev sig på kontoret med en karamel med en jerngenstand i. Det fik ledelsen til at indsamle de resterende karameller, hvorefter der blev fundet en karamel med en nål i. Sagen blev politianmeldt.

På Søndervangskolen i Hammel modtog Østjyllands Politi, også i maj, en anmeldelse om, at der i forbindelse med sidste skoledag var fundet nåle og piller i nogle af de karameller, som de ældre elever havde kastet ud til yngre årgange.

Sagen blev dog lukket, da politiet ikke kunne finde nogle beviser for, at der faktisk var nåle eller piller i karamellerne.