Selvlysende kunstværk til millioner er vurderet for farligt

I Valby skulle en sammensmeltning af kunst og skatepark være et vartegn for en ny park. Men den er nu droppet, da kunstneren nægter at justere på værket.

Et tidligere værk, placeret i en skulpturpark på øen Vassivière i Frankrig, af samme kunster, som skulle have lavet værket i Valby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Teknik- og Miljøudvalget Indtægtsbevilling til Kunstlandskab i Kulbaneparken, Valby, bilag fire
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skulle have været et markant vartegn i den nyopførte Kulbanepark i Valby.

Et kunstlandskab og en skatepark skulle smelte sammen i et samlet værk, hvor parkens brugere kunne skate på en selvlysende bane. Men nu er lyset slukket for kunstværket.

I starten af 2020 vedtog Borgerrepræsentationen i København et anlægsprojekt ved den nyopførte Kulbanepark i Valby. Teknik- og Miljøforvaltningen modtog en donation på i alt fire millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastrine McKinney Møllers Fond til Almene Formål og Realdania. Men det er nu blevet droppet, fremgår det af Miljø- og Teknikforvaltningens dagsorden 20. juni.

Kunstlandskabet er vurderet for farligt, og kunstneren nægter at ændre på værket, der skulle strække sig over 300 kvadratmeter.

»Det har ikke været muligt at forene kunstnerens værk med skaterfunktionen, da det er blevet vurderet for farligt at skate på kunstværket. Kunstneren er ikke indstillet på at ændre kunstværket,« fremgår det.

Det er den koreanske kunstner Koo Jeong A, der skulle have lavet kunstlandskabet. Hun har tidligere lavet lignende værker andre steder i verden, blandt andet i en kulturpark på øen Vassivière i Frankrig. Kunstlandskabet skulle med den selvlysende funktion også være med til at øge trygheden i et mørkt område af parken.

Projektet er nu helt droppet, men der er allerede brugt en halv million kroner på projektet. Forvaltningen har indgået en aftale med bidragyderne om, at de afholdte udgifter deles lige mellem parterne, og restbudgettet er nu betalt tilbage til fondene.