Se billederne: Nu kan man gå i gang med at bygge vandkulturhuset. Sådan ser det ud!

Byggeriet til 710 millioner kroner er blevet udskudt og udskudt, men nu er både billeder og næste skridt i byggeplanerne klar.

Vandkulturhuset set fra Skuespilhuset på den modsatte side af havneforløbet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Visualisering: Kengo Kuma og Vilhelm Lauritzen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På hjørnet af Papirøen i København er det længe ventede vandkulturhus nu klar til at blive bygget.

Der er tale om et projekt, der er en del af et større byggeri på Papirøen, og det har været undervejs længe. Efter de oprindelige planer skulle det have været færdigt i år.

Med 400 millioner kroner fra Nordea-fonden og et afdrags- og rentefrit lån fra Københavns Kommune på 310 millioner kroner kan Ejendomsfonden for vandkulturhuset nu lade projektet gå ind i byggefasen, efter at den endelige aftale om entreprisen er underskrevet .

Visualiseringer: Kengo Kuma og Vilhelm Lauritzen Arkitekter Fold sammen
Læs mere

Selv kalder fonden vandkulturhuset for »en gave til københavnerne og alle, der bruger byen«, og det får en central placering lige over for Det Kongelige Teaters store skuespilhus. Når 'gaven' står klar i 2025, som det ventes, vil københavnerne kunne gøre brug af 5.000 kvadratmeter med både indendørs og udendørs vandaktiviteter – blandt andet med et udendørs opvarmet havvandsbassin.

Tegningerne er lavet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma, der vandt arkitektkonkurrencen over blandt andre Bjarke Ingels Group, BIG. Han har før stået bag projekter som det nye nationalstadion, der blev bygget i forbindelse med OL 2020 i Tokyo, og det nye museum H.C. Andersens Hus, der åbnede i digterens fødeby, Odense, i sommeren 2021.

Visualiseringer: Kengo Kuma og Vilhelm Lauritzen Arkitekter Fold sammen
Læs mere

Kengo Kuma besøgte København i 2018 og sagde i den forbindelse til Berlingske:

»Jeg mener, at København er et af de bedste eksempler på havneudvikling. De fleste havnebyer i verden forsøger at ændre opfattelsen af, hvad en havn er. Nogle lykkes med det, mens andre ikke gør. Jeg har været i København mange gange, og jeg føler, at byen har fanget, hvad fremtiden er for havneområder. Derfor er vi meget spændte på at arbejde på lige netop denne placering.«

Det kommende vandkulturhus set indefra. Fold sammen
Læs mere
Foto: Visualisering: Kengo Kuma og Vilhelm Lauritzen Arkitekter.