Sankthansaften gik Emilie over for grønt efter en tur på Bryggen. Men en vanvidsbilist havde allerede trykket på speederen

En mor står nu frem i Ekstra Bladet for at advare mod vanvidsbilisme, efter at hendes datter Emilie blev kørt ned og senere døde.

Den 19-årige Emilie havde opholdt sig med nogle venner på Islands Brygge i København. På vej hjem blev hun kørt ned, og efter datterens død står moren Channie Rasmussen nu frem i Ekstra Bladet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen (arkiv)
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Channie Rasmussens 19-årige datter Emilie døde på Rigshospitalet 24. juni, efter at en Audi A4 Limousine med 100 kilometer i timen ifølge politiet kørte over for rødt og ramte ind i hende.

Derfor står moren nu frem på forsiden af Ekstra Bladet i håb om at være med til at stoppe vanvidsbilisterne og forhindre, at andre bliver ramt af samme tragedie.

I bilen, der ramte datteren, og ifølge Københavns Politi var stjålet, sad fire personer, der i stedet for at hjælpe stak af fra krydset, hvor Torben Oxes Allé møder Sundholmsvej og Englandsvej, ikke så langt fra Islands Brygge, hvor Emilie havde opholdt sig tidligere på dagen.

»Hun skulle være startet 1. juli (på hf på Amager Strandvej, red.). Det nåede hun så ikke. Hun nåede heller ikke at få sin studenterhue, ligesom hun ikke nåede at flytte hjemmefra og leve et langt liv, som hun burde have gjort,« siger moren Channie Rasmussen til Ekstra Bladet.

Den 24-årige fører af bilen, som ifølge avisen er en flergangsdømt pusher ligesom en af de andre passagerer, er varetægtsfængslet og tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. De tre passagerer i bilen, der ikke er varetægtsfængslet, er tiltalt for at flygte fra ulykkesstedet.

Flere biler beslaglagt

Problemet med vanvidsbilisme har været et stigende problem. 31. marts i år gjorde nye regler det lettere for politiet at beslaglægge biler, der anvendes til vanvidskørsel.

I juni kunne Berlingske fortælle, at politiet landet over havde beslaglagt 237 biler efter den nye lov, viste en opgørelse fra Rigspolitiet. I 94 tilfælde ud af de 237 beslaglæggelser var føreren af bilen en anden end ejeren.

Vanvidsbilisme har tilsyneladende taget fart over de seneste år. I 2015 var der 90 tilfælde på landsplan, hvor en trafikant overskred fartgrænsen med 100 procent, eller kørte over 200 km/t. Til sammenligning var der i 2019 178 overtrædelser svarende til en stigning på cirka 98 procent.

I juli 2020 meddelte politiet ligeledes, at fænomenet vanvidskørsel var »eksploderet« i København under coronakrisen, hvilket ifølge politiet kunne skyldes coronanedlukningens mindre trafikerede veje.